Ο πρώην άντρας της Μαριέττας (Χριστόφορος) δείχνει να ήρθε για να μείνει και Θάλεια είναι τουλάχιστον αρνητική σε αυτό. Ο Σωκράτης προσπαθεί να ανταπεξέλθει στο «παιχνίδι» που κάνει ο Λάκης στη σάλα και αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια της Φάλον για κοντράρει στυλιστικά τον Ποσειδώνα- ξάδερφο του.

Το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό για όσους δεν έχουν σχέση με το μαγαζί, αλλά αποκαρδιωτικό για τον Κίμωνα ο οποίος βυθίζεται όλο και περισσότερο στην απόγνωση για την κατάσταση του μαγαζιού. Και όλα αυτά την ώρα που ο δοκιμαστής Michelen φτάνει στο χωριό και είναι ένα άτομο- έκπληξη.

Η οικογενειακή επίσκεψη της Μαριέττας γίνεται την ώρα που ο «πόλεμος των μασκότ» ανάμεσα σε Λάκη και Σωκράτη, μαίνεται. Ο Κίμωνας αποφασίζει να «πετάξει» την -ανεπιβεβαίωτη- είδηση ότι στο μαγαζί ενδέχεται να έρθει δοκιμαστής, με σκοπό να ενώσει τις «Λαγουδέρες».

Το αποτέλεσμα όμως απέχει πολύ από το στόχο και ο Αντρέας φτάνει στα άκρα για να κερδίσει εκείνος το αστέρι. Η «χαριστική βολή» στον Κίμωνα δίνεται όταν βλέπει τη Μαριέττα με το Χριστόφορο σε μία στιγμή αδυναμίας για την πρώην γυναίκα του κριτή- blogger.