Την άποψη ότι εάν δεν ήταν ένας εξαιρετικός επίσκοπος θα μπορούσε να είναι ένας εξαιρετικός δήμαρχος, εξέφρασε εκ νέου ο ανεξάρτητος βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος της Πάτρας, Νίκος Νικολόπουλος, αναφερόμενος στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομο, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Επισκοπείο της Πάτρας με υποψήφιους και στελέχη της παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ».

Ακόμα, ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε πόσο πολύ έχει δεθεί, αγαπήσει και υπηρετήσει με απαράμιλλη χριστιανική αγάπη και θεόπνευστο ζήλο ο κ. Χρυσόστομος την Αποστολική Εκκλησία της Πάτρας, εκφράζοντας την άποψη ότι ακόμα και αν κάποια στιγμή φθάσει στην κορυφή της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος – κάτι που του εύχονται όλοι οι πιστοί της πόλης – στο τέλος θα επιστρέψει πάλι στην πόλη μας, η οποία έχει γίνει η πόλη του μεγάλου ποιμαντικού του έργου.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσόστομος προσέφερε την ευλογία του σε όλα τα μέλη της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ, ευχόμενος δύναμη και επιτυχία στο έργο τους, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Σημειώνεται πως ο κ. Νικολόπουλος, τόσο κατά τη διάρκεια της συνάντησης όσο και μετά από αυτή, υπογράμμισε την απόφασή του ως δήμαρχος, να συγκαλεί μία φορά το μήνα ένα συμβούλιο τοπικών φορέων και παραγόντων, με την συμμετοχή του Μητροπολίτη, ώστε να λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις για το μέλλον της Πάτρας.

«Εμείς θα φτιάξουμε το Κογκρέσσο της Πάτρας» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος σε δηλώσεις του, προσθέτοντας: «Η τοπική Εκκλησία παράγει πολύτιμο και πολυσήμαντο έργο. Και ο Μητροπολίτης μας, αποτελεί μία φωνή που οφείλουμε όλοι να ακούμε γιατί η αγάπη του για την πόλη είναι αποδεδειγμένη και πολλαπλώς κατατεθειμένη. Γι’ αυτό και η δική μας δημοτική Αρχή, θα συνεργαστεί στενά με την Μητρόπολη Πατρών προκειμένου να προωθήσουμε όλα τα κοινά ζητήματα και να αναδείξουμε την πόλη του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό πνευματικό κέντρο.

Επιπλέον, όμως, τόσο ο Μητροπολίτης, όσο και οι άλλοι εκπρόσωποι φορέων και αρχών της πόλης, κάθε μήνα θα καταθέτουν λόγο και άποψη για όλα τα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας και τις αποφάσεις του δήμου. Κανείς μας, μόνος του, δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια και την απόλυτη γνώση. Όλοι μαζί όμως, μπορούμε να είμαστε πολύ ισχυροί και πολλοί αποτελεσματικοί. Γι’ αυτό και εμείς, στη ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ, επιδιώκουμε να γίνουν όλοι μέτοχοι της προσπάθειας για αναγέννηση της πόλης μας. Έτσι, θα δημιουργήσουμε ένα τοπικό Κογκρέσσο, στο οποίο όλα θα συζητούνται και θα συναποφασίζονται. Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε την Πάτρα πολύ ψηλά. Και αυτή η προσπάθεια χρειάζεται πολλούς. Για την ακρίβεια, μας χρειάζεται όλους!».


Επίσκεψη ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ στον κ.κ. Χρυσόστομο.Η ευχή & η ευλογία του Σεβασμιότατου,αποτελούν«φυλακτά»