Στην Ανδραβίδα και στην 117 Πτέρυγα Μάχης βρέθηκε ο καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ. 

Πρόκειται για τον Σμηναγό Βασίλη Κοντόπουλο, από την 337 Μοίρα της 110 Πτέρυγας Μάχης της Λάρισας, ο οποίος ψηφίστηκε για φέτος από τους συναδέλφους του ως ο κορυφαίος στο σχολείο αεροπορικής τακτικής του ΝΑΤΟ, στο Albacete της Ισπανίας.

Ο Σμηναγός ψηφίστηκε από 40 ιπταμένους που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική σειρά του TLP ως «Best Warrior», δηλαδή ως ο επικεφαλής που θα ήθελαν να τους οδηγήσει στη μάχη.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, η 337 Μοίρα ανέλαβε αποστολές σύμφωνες με την αποστολή της Μοίρας τόσο σε Εθνικό όσο και σε Νατοϊκό πλαίσιο, με σκοπό την εξοικείωση και τη συνεργασία όλου του προσωπικού, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.

Στην εν λόγω εκπαιδευτική σειρά συμμετείχαν οι Πολεμικές Αεροπορίες της Ισπανίας με αεροσκάφη EF-18, της Γαλλίας με αεροσκάφη Rafale, του Βελγίου με f-16MLU, της Ιταλίας με EF2000 Eurofighter, της Γερμανίας με αεροσκάφη TORNADO και των ΗΠΑ με αεροσκάφη F-15 Strike Eagle.

Σύμφωνα με το ΓΕΑ, οι ιπτάμενοι της 337Μ πρώτευσαν τόσο σε συλλογικό όσο και προσωπικό επίπεδο, στους τομείς της εκπαίδευσης, μεταξύ των πληρωμάτων των χωρών που συμμετείχαν σε αυτήν. Ο Βασίλης Κοντόπουλος βρέθηκε στην Ανδραβίδα στο πλαίσιο της Πολεμικής Άσκησης Ηνίοχος που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη χώρα μας.