Η Ναταλία Δραγούμη μίλησε για τη δουλειά της και τα 31 χρόνια που βρίσκεται στο χώρο της υποκριτικής.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε επίσης στην πορεία της και την καριέρα της, πού έχει «χτίσει» πετραδάκι-πετραδάκι, ενώ τόνισε ότι η ειλικρίνεια δεν βοηθάει πάντα.

-Βρίσκεσαι στην παράσταση «Ζητείται ψεύτης».

«Είμαι πολύ χαρούμενη που συνεργάζομαι με τους παραγωγούς της παράστασης αυτής, με τον Πέτρο Ζούλια, με τους συναδέλφους, κι έχω καλή αίσθηση για το έργο αυτό, στο θέατρο «Παλλάς» που βρισκόμαστε. Αν κάτι έχει περάσει «δια πυρός και σιδήρου» είναι για καλό. Είμαι θετικός άνθρωπος. Το 1987 μπήκα στη σχολή, έκανα 5 χρόνια σπουδές στο Εθνικό θέατρο και στο Παρίσι και ξεκίνησα να δουλεύω το 1992 χωρίς σταμάτημα και συνεχίζω μέχρι τώρα. Αν τα βάλεις όλα μαζί, γιατί έκανα και κάποιες δουλειές τότε, στο σύνολο είναι 31 χρόνια. Είναι πολλά τα χρόνια... Η πρώτη μου τηλεοπτική δουλειά ήταν το 1991, στο σίριαλ «Μάνα είναι μόνο μία».

- Ποια αίσθηση σου δίνεται γυρνώντας νοερά στο παρελθόν;

«Έχω «χτίσει» την πορεία μου πετραδάκι-πετραδάκι με ουσία, δεν έχω πάει στο εύκολο, στο γρήγορο. Έχω πολύ καλές σπουδές, έμεινα 10 χρόνια στο θέατρο «Αμόρε», που ήταν σχολή, σπουδή και μέσα μου έχω μαζέψει πολύ υλικό για να μπορώ να δουλεύω, δεν έγινε κάτι γρήγορο. Υπήρξα τυχερή, αμέσως είχα πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν χρειάστηκε να πάω σε ακροάσεις κι αυτό συνέβη από μια φωτογραφία που μου έβαλε κάποιος φίλος σ' ένα περιοδικό, όταν ήμουν μικρή. Ήταν ο Γιώργος Καλφαμανώλης και με ρώτησε για να τη βάλει στο περιοδικό. Την έβαλε και έγραψε από κάτω: «Με λένε Ναταλία Δραγούμη, έχω τελειώσει το Εθνικό, σπούδασα στο Παρίσι και ψάχνω για δουλειά». Τόσο απλά... μόλΐ5 είχα γυρίσει από το Παρίσι».

-Πιστεύεις στην τύχη;

«Ναι, δεν ήταν τύχη αυτό; Δεν θεωρώ ότι είμαι μόνο τυχερή, έχω... σκάψει. Θεωρώ πως ένας ηθοποιός που ξεκινάει πρέπει να έχει εφόδια για να έχει παιδεία.

-Μίλησε μου για το ρόλο σου…

«Υποδύομαι τη γυναίκα του βουλευτή, η οποία είναι η αντιπολίτευση του «ψεύτη». Είναι στο αντίθετο στρατόπεδο. Μοιάζουν, θα μπορούσε να είναι ο «ψεύτης» στο θηλυκό και σίγουρα υπάρχει μια υπόγεια έλξη. Είναι μια γυναίκα που έχει πολύ εύκολο το ψέμα και την υποκρισία, ίσως είναι ο «καθρέφτης» της κοινωνίας τότε, μετά τον πόλεμο ότι όλα είναι καθώς πρέπει και γυαλιστερά, αλλά από πίσω ο καθένας φτιάχνει σχέδια εναντίον αυτού που μιλάει. Είναι μία γυναίκα που έχει ένα σχέδιο συνέχεια στο μυαλό της. Χρησιμοποιεί όλα τα όπλα της για να εκμεταλλευτεί και να κάνει το σχέδιο της, είναι «καθρέφτης» της κοινωνίας αυτής. Σαφέστατα είναι μια πολιτική σάτιρα, αλλά το λέω περισσότερο για το κοινωνικό. Το ψέμα είναι το παιχνίδι που παίζουν οι άνθρωποι που δεν μπορούν να κοιτάξουν την αλήθεια».

-Χρειάστηκε να υποκριθείς, να πεις κάποιο ψέμα, έστω και κατά συνθήκη;

«Δεν αγαπώ το ψέμα, μικρή έλεγα ψέματα στους γονείς μου. Γενικά, χτίζω τις σχέσεις μου με βάση την αλήθεια. Είμαι πολύ ειλικρινής στις προσωπικές μου σχέσεις, δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια. Όταν έχω θυμώσει με κάτι, θα το πω, και μπορεί να μη με συμφέρει. Είμαι ειλικρινής και στις επαγγελματικές μου σχέσεις».

-Σ' έχει βοηθήσει η ειλικρίνεια σου;

«Η ειλικρίνεια δεν βοηθάει πάντα».

-Σου έχει κοστίσει σε κάτι;

«Δεν ξέρω αν το λες ειλικρίνεια, αλλά ίσως μου έχει κοστίσει το ότι είμαι εντελώς ο εαυτός μου και δεν φέρομαι διπλωματικά, κι αυτό σε επαγγελματικό επίπεδο. Σε προσωπικό επίπεδο πάντα βγαίνεις κερδισμένος με την ειλικρίνεια κι αυτό με νοιάζει. Δουλεύω όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχω μείνει ποτέ χωρίς δουλειά. Επαγγελματικά, ξέρω πού θα είμαι θεατρικά τον ερχόμενο χειμώνα, έχω κλείσει, θα είμαι στο θέατρο «Ζίνα», με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, σε μια γαλλική κωμωδία», λέει στο ΛΟΙΠΟΝ.