Με άκρως αιχμηρό τρόπο σχολίασε την επιχείρηση των λιμενικών στα Εξάρχεια, κατά την οποία δέχθηκαν επίθεση από 50 κουκουλοφόρους, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Σταύρος Μπαλάσκας.

«Που πας ρε Καραμήτρο; Λιμενικοί μέσα στα Εξάρχεια. Που πας ρε Καραμήτρο; Εδώ δεν πάνε οι δικοί μας» ανέφερε ο Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραία φαινόμενα».

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι «απαγορεύεται να πάνε στα Εξάρχεια (σ.σ. οι αστυνομικοί) από το κράτος. Είναι κράτος εν κράτει τα Εξάρχεια. Πλέον είναι κράτος. Χθες είδαμε ότι έχουν διμοιρίες, τάγματα» προσέθεσε.

«Ήρθαν από τα λιμάνια να κάνουν επιχείρηση μέσα στα Εξάρχεια;»

Συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο, τη στιγμή που έχει ξεσπάσει «εμφύλιος» ανάμεσα σε Λιμενικό και Αστυνομία για το ζήτημα των Εξαρχείων, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ είπε:

«Στο Άγιο Όρος μπορείς να πας, στα Εξάρχεια όχι. Δεν πάμε γιατί θα μας εξαϋλώσουν, δεν θα μείνει ούτε κοκαλάκι μας. Το επιλέγει η εκάστοτε ηγεσία. Θα έχουμε νεκρούς αστυνομικούς αν πάει η Αστυνομία στα Εξάρχεια».

Απαντώντας στις αιτιάσεις του Λιμενικού, το οποίο ισχυρίζεται ότι ειδοποίησε έγκαιρα την Αστυνομία για την επιχείρηση, ο Σταύρος Μπαλάσκας σχολίασε:

«Που το στείλανε το σήμα οι λιμενικοί; Στα Εξάρχεια; Εκεί είναι τρεις και ο κούκος. Και το σήμα αν το στείλανε έφυγε αρμοδίως; Πήγε πάνω στις υπηρεσίες; Που ξέρουν τώρα να έρθουν από τα λιμάνια και να κάνουν μέσα στα Εξάρχεια επιχείρηση; Αυτά είναι παλαβά πράγματα. Θα την κάνανε σωστά τη δουλειά τους αν δεν ήταν Εξάρχεια. Αν ήταν Καλλιθέα, Γκύζη. Ιράκ είναι τα Εξάρχεια. Είναι κατακτημένα ελληνικά εδάφη εντός της ελληνικής επικράτειας» τόνισε χαρακτηριστικά.