Με πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και του Συνδέσμου Αποστράτων πρώην Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Αχαΐας  θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις για την προστασία των πολιτών από τις απάτες.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Δευτέρα 8-4-2019 μέχρι και την Πέμπτη 11-4-2019, στην Πάτρα και στη Ναύπακτο ως εξής:

Στον Δήμο Πατρέων,

  • Την Δευτέρα, 8-4-2019 κατά τις ώρες 10:00 έως 12:30, στο A΄ Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Πατρέων , οδός Βοσπόρου αριθ. 7, στα Προσφυγικά Πατρών.
  • Την Τρίτη, 9-4-2019 κατά τις ώρες 10:00 έως 12:30, στο Β΄  Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, του Δήμου Πατρέων , οδός Καζαντζάκη αριθ. 21, στην Αγυιά Πατρών.
  • Την Πέμπτη 11-4-2019 κατά τις ώρες 17:30 έως 20:00, στο Γ΄ Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Πατρέων, οδος Αιδηψού 2 στον Άγιο Ιωάννη Πράτσικα Πατρών.

Στον Δήμο Ναυπακτίας,

Την Τετάρτη 10-4-2019 κατά τις ώρες 18:00 έως 20:30 στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Ναυπακτίας, οδός Πλαστήρα Νικολάου 3.

 Ομιλητές στις παραπάνω  ενημερωτικές διαλέξεις θα είναι:

  • Ο Τμηματάρχης του Τμήματος Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Αστυνομικός Υποδιευθυντής ΣΤΑΘΟΥΛΙΑΣ Ιωάννης,
  • Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Β΄ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Ιγνάτιος,
  • Ο Αστυνόμος Β΄ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ Βασίλειος του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας,
  • Οι Αστυνόμοι Β΄ Ειδικών Καθηκόντων - Ψυχολόγοι Ιωάννα ΤΣΑΚΩΝΑ και Θεοδώρα ΧΑΣΑΠΗ,
  • Ο Αντιστράτηγος ε.α. και μέλος του Συνδέσμου Αποστράτων κ. Θεόδωρος ΡΕΓΚΛΗΣ,

Κατά τις ενημερωτικές διαλέξεις θα αναφερθούμε στη μεθοδολογία των απατεώνων, στην παροχή συμβουλών προς τους πολίτες, στην ανάλυση της ψυχολογικής διάστασης του φαινομένου και θα ολοκληρώσουμε μέσω της αξιοποίησης των εμπειρικών γνώσεων από τους απόστρατους του Σώματος.

Επιπλέον, θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ελληνικής Αστυνομίας και βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις στις οποίες αποτυπώνονται πραγματικά περιστατικά, από πολίτες που εξαπατήθηκαν οι ίδιοι ή άλλα μέλη των οικογενειών τους.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρών και του Δήμου Ναυπακτίας.