Ένας από τους άντρες που έγραψαν την δίκη τους ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο, ο Κώστας Πρέκας, μιλά για τον άνθρωπο της ζωής με τον οποίο ζει την απόλυτη ευτυχία, ενώ αποκάλυψε και ποιος θα είναι ο τελευταίος του ρόλος.

Πώς είναι να είστε ευτυχισμένος μετά από τόσα πολλά χρόνια;

«Είμαι ευτυχισμένος, γιατί ποτέ δεν άφησα να χαθούν τα προτερήματα που είχαν αποθηκευτεί μέσα μου. Ήρθε ο κατάλληλος άνθρωπος, κι έβγαλα όλη μου την ψυχική διάθεση και την παρέδωσα σ' αυτό το θείο πλάσμα που μου έκανε την τιμή να είναι δίπλα μου».

Πώς θ' αντιδράσουν οι τόσες πολλές γυναίκες που ερωτεύτηκαν τον Κώστα Πρέκα;

«Θεωρώ ότι δεν επέτρεψαν στον εαυτό τους να δούνε τι υπάρχει πίσω από τον Πρέκα. Δεν έδωσαν βαρύτητα στο λειτούργημα της ψυχής, στο οποίο δίνω μεγάλη σημασία. Σήμερα σπανίζει να κοιτάζονται δυο άνθρωποι στα μάτια και να μαγεύονται.

Καλλιτεχνικά πού είστε;

«Είμαστε σ' ένα ουγγαρέζικο άλογο και καλπάζουμε. Τώρα είμαστε στην αγκαλιά αυτού του υπέροχου έργου που λέγεται «Ληστεία». Έχει αλλάξει η πρωταγωνίστρια. Είναι μια νέα κοπέλα και θα κάνουμε περιοδεία εντός Αττικής στους Δήμους. Είχα την ατυχία να χάσω το θέατρο μου στον Πειραιά. Μεσολάβησε η ασθένεια μου αλλά τώρα είμαι μια χαρά. Εδώ κι έξι μήνες δουλεύω κι ένα μεγάλο έργο που είναι «Ο Αγιος Παΐσιος». Λόγω της αρρώστιας μου πήρε αναβολή. Δεν είναι εύκολο να υποδυθείς αυτή την τεράστια μορφή».

Θα είναι ένας από τους πιο συγκλονιστικούς ρόλους.

«Και μ' αυτόν θα τελειώσω. Θα είναι ο τελευταίος μου ρόλος».

Το περιμένουν πολλοί, γιατί πιστεύουν στον Άγιο Παΐσιο. Αλλά κι εκείνοι που σας θαυμάζουν.

«Είναι θεία ευλογία να μπορείς να υποδυθείς τον άγιο. Έχει κι ερμηνευτική δυσκολία. Δεν είναι μια οποιαδήποτε ηρωική μορφή που μπορείς να την υποδυθείς με τον άλφα ή βήτα τρόπο. Πρέπει να ενσαρκώσεις αυτό που λέγεται Παΐσιος. Να γίνω πνεύμα. Να χαθώ από τη γη και να πάω προς τα εκεί. Όταν έρθει αυτή η ευλογημένη μέρα, δεν θα πατάω στη σκηνή. Θα είμαι κάπου αλλού σε μία άλλη διάσταση.

Θα χαρούν ακόμα και οι εχθροί σας;

«Εκείνοι περιμένουν ότι δεν θα πετύχει ίσως. Με κούρασαν οι εχθροί μου. Τι έχουν πετύχει μέχρι σήμερα; Το ξεπέρασα πια. Ζω σε άλλη διάσταση. Είμαι τόσο ερωτευμένος που δεν με αγγίζει τίποτα. Θέλω να ευχαριστήσω αυτή την κοπέλα που μ' έκανε να ξεπεράσω τα όρια μου και να βρεθώ σε άλλη διάσταση», λέει στο Χάι.