ΥΛΙΚΑ

  • 6 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 1/4 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Ξεπλένουμε καλά την κινόα και την αφήνουμε να στεγνώσει.
  2. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά με το μισό λάδι.
  3. Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
  4. Σβήνουμε με το κρασί.
  5. Μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε νερό (3 φλιτζάνια περίπου) και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας να βράσει.
  6. Όταν βράσει η κινόα, ρίχνουμε αλατοπίπερο, το υπόλοιπο λάδι και το τυρί.
  7. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.
  8. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: sidages.gr