Συστατικά
  • 1/3 φλ. μουστάρδαDijon ολικής άλεσης
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ. σούπας μέλι
  • 1 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • kg φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 1 μαρούλι κομμένο
  • 1 1/2 φλ. φράουλες κομμένες στην μέση
  • 1 αβοκάντο σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. καλαμπόκι (συσκευασμένο)
Τρόπος μαγειρέματος
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε την μουστάρδα με τα κρεμμυδάκια, τρεις κουταλιές λάδι, το μέλι και το ξύδι και πρόσθεσε αλατοπίπερο.
  • Άφησε 1/4 του μείγματος στο μπολ και το υπόλοιπο άφησέ το στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
  • Σε μια μεγάλη πλαστική τσάντα με “φερμουάρ” ανακάτεψε το κοτόπουλο με το 1/3 του μείγματος μουστάρδας και άφησέ το για δύο ώρες στο ψυγείο.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και προθέρμανε τον φούρνο στο γκριλ σε μέτρια φωτιά.
  • Άλειψε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπέρωσέ το και ψήσε για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντας συχνά πλευρά.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήσε το μπέικον για οκτώ λεπτά, σουρώνοντας στο τέλος το λίπος.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το μαρούλι με το κοτόπουλο, το μπέικον, τις φράουλες, το αβοκάντο και το καλαμπόκι.
  • Περίχυσε την σαλάτα με το dressing που είχες αφήσει στο ψυγείο και έξτρα αλατοπίπερο και σέρβιρε.

Πηγή: tlife.gr