Ο Δήμος Πατρέων σχετικά με το κτίριο των "Μαχητών" σε ανακοίνωση του αναφέρει τα παρακάτω:

"Σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας αναγράφεται μεταξύ άλλων ότι «διαστάσεις σκανδάλου παίρνει πλέον, η μη παράδοση του κτιρίου των «Μαχητών» και ότι κύλησε «ο επόμενος μήνας» για τον οποίο δεσμευόταν ο κ. Πελετίδης, αλλά το κτίριο των «Μαχητών» δεν παραδόθηκε.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Πατρέων, με συνέπεια και με επίβλεψή του, διόρθωσε τα όποια προβλήματα είχαν παρουσιαστεί στο κτίριο που θα στεγάσει το κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας και τις στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Η ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ) έχει ενημερώσει πάνω από δέκα ημέρες τους «Μαχητές», που είναι οι χρήστες του κτιρίου και υπεύθυνοι για τη λειτουργία του για τις δικές τους ενέργειες προκειμένου να γίνει η σύνδεση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, πράγμα που αποτελεί υποχρέωσή τους και όχι του Δήμου Πατρέων.

Οι τυχόν επιπλέον μικροφθορές, μπορούν να αρθούν από συνεργεία του Δήμου, πράγμα που είναι γνωστό στους χρήστες της δομής και καθόλου δεν εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία της.

Αντίθετα, εξ όσων γνωρίζουμε εκκρεμεί το τεράστιο ζήτημα της κρατικής στήριξης και χρηματοδότησης για την ολοήμερη λειτουργία κυρίως, με ικανό αριθμό κατάλληλου προσωπικού κ.λπ."