Το προσφυγικό για την Πάτρα ήταν και θα είναι πάντα εδώ, με δεκάδες ανθρώπους να έχουν πέσει θύματα των δουλεμπόρων και των κυκλωμάτων που δρουν και υπόσχονται φυγές προς την Ιταλία, αξιοποιώντας επί της ουσίας το έδαφος που τους δίνεται μέσα από τις πολιτικές που ακολουθούνται και ενεργώντας με την ανοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κράτους.

Τα μέλη της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων και Προσφύγων Μεταναστών της Πάτρας που ζουν από κοντά την αγωνία, την υπομονή και την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί αυτοί οι άνθρωποι, διοργανώνουν συναυλία ενίσχυσης, προκειμένου να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών.


Σήμερα, έρχονται στην Πάτρα, οι Encardia, σε μία συναυλία που θα γίνει στο χώρο της Αίγλης. "Ανοίγουμε τα μάτια και την καρδιά μας, ενώνουμε την φωνή μας και τραγουδάμε με τους Ecardia" αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση του event στο facebook. "Οι Πατρινοί δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε όλη την χώρα, σε όλη τη γη.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας εναντίον όλων των φασιστικών επιθέσεων που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό με θύματα ανήλικα προσφυγόπουλα και οικογένειες προσφύγων".

Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για να καλυφθούν άμεσες και επείγουσες ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών που ζουν στην πόλη.


Συναυλία των Εncardia 5/04 Αίγλη VESO MARE ΠΑΤΡΑΣ για τους πρόσφυγες και μετανάστες