Η μεγάλη και κρίσιμη ώρα για τον Παναθηναϊκό έφτασε.

Απόψε (21:00, Novasports 1) οι «πράσινοι» υποδέχονται την Μπουντούτσνοστ στο κλειστό του ΟΑΚΑ και με νίκη θα είναι σίγουρα και ανεξάρτητα από άλλα αποτελέσματα στα πλέι οφ της Euroleague. Στον ΠΑΟ χτύπησαν... καμπανάκια από τις ήττες από Ρεάλ Μαδρίτης και Περιστέρι και απόψε δεν υπάρχουν περιθώρια απέναντι στους αδιάφορους και αποκλεισμένους Μαυροβούνιους. Απουσίες για τον Ρικ Πιτίνο δεν υπάρχουν, ενώ αναμένεται και απόψε κατάμεστο το κλειστό του ΟΑΚΑ από 18.000 φίλους του ΠΑΟ.

Ποια είναι όμως τα σενάρια πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό;

H ελληνική ομάδα προκρίνεται σε κάθε περίπτωση με νίκη, ενώ θα είναι έκτος (και θα παίξει με τη Ρεάλ) αν η Μπασκόνια χάσει από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Αν οι Βάσκοι κερδίσουν, θα είναι έβδομος. Εφόσον οι «πράσινοι» νικήσουν στο ΟΑΚΑ, δεν μπορούν να τερματίσουν όγδοοι και να παίξουν με τη Φενέρμπαχτσε. Επίσης ο Παναθηναϊκός προκρίνεται και με ήττα αν α) χάσουν Μπασκόνια και Ζαλγκίρις, β) χάσουν Μακάμπι και Ζαλγκίρις, γ) χάσουν Ολυμπιακός και Ζαλγκίρις, δ) χάσουν Αρμάνι, Ολυμπιακός και Μακάμπι, ε) χάσουν Αρμάνι, Μακάμπι και Ζαλγκίρις, στ) χάσουν Αρμάνι, Ολυμπιακός και Ζαλγκίρις ζ) χάσουν Ολυμπιακός, Μακάμπι και Ζαλγκίρις και η) χάσουν Μπασκόνια, Ολυμπιακός και Αρμάνι.

Στα άσχημα σενάρια ο Παναθηναϊκός θα μείνει εκτός μόνο αν ηττηθεί και ταυτόχρονα: α) κερδίσουν η Ζαλγκίρις τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και ο Ολυμπιακός την Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ, β) κερδίσουν η Ζαλγκίρις και η Αρμάνι Μιλάνο την Εφές στην Κωνσταντινούπολη, γ) αν κερδίσουν η Ζαλγκίρις, η Μπασκόνια την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα και η Μακάμπι τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη και δ) αν Ολυμπιακός, Μπασκόνια και Μακάμπι κερδίσουν.