Περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης Πετσίτη ζήτησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, χαρακτηρίζοντας τον εξ απορρήτων του υπουργού Νίκου Παππά ως «καταφερτζή».

«Υπάρχει ένας... καταφερτζής, ο οποίος αξιοποιεί και εκμεταλλεύεται - με τον καλύτερο γι' αυτόν τρόπο και τον χειρότερο για όλους τους άλλους - τις υψηλές του γνωριμίες και έχει αυτές τις εμφανίσεις που φαίνεται η ποιότητα και η καλλιέργειά του και από την αισθητική την οποία διαθέτει», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Δανέλλης.

Μάλιστα, όταν η δημοσιογράφος (Μαρία Αναστασοπούλου) σχολίασε ότι «ο καταφερτζής δεν μπήκε μόνος του στο Μέγαρο Μαξίμου», ο Δανέλλης εξέφρασε μία άλλη εκδοχή: «Ξέρετε πολύ καλά, ότι στενοί σας φίλοι μπορούν να βρεθούν ανά πάσα στιγμή, σε οποιοδήποτε χώρο. Εδώ υπάρχουν ζητήματα τι αέρα δίνεις στους φίλους σου».

Ερωτηθείς, λοιπόν, αν ο Νίκος Παππάς έχει ευθύνη για το θέμα, ο Σπύρος Δανέλλης τόνισε ότι «στις προσωπικές μας σχέσεις βεβαίως και έχουμε ευθύνη για τα κριτήρια και το πώς αντιλαμβανόμαστε την ποιότητα του φίλου μας. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι ο κύριος Παππάς ενέχεται σε οποιοδήποτε σκάνδαλο».

Εξάλλου, επανέλαβε πως η Αριστερά έχει το «ηθικό πλεονέκτημα», για να προσθέσει όμως με νόημα πως «το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει σφραγίδα δωρεάς προς την Αριστερά γι' αυτό το ηθικό πλεονέκτημα. Πρέπει να υποστηρίζεται και να αποδεικνύεται σε κάθε πράξη».