Αντίστροφη μέτρηση για το 41ο Ράλλυ Αχαιός που θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μία χρονιά στην Πάτρα, σε έναν αγώνα που προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου. 

Ο αγώνας θα γίνει το Σάββατο και την Κυριακή στις 13 και 14 Απριλίου και διοργανώνεται από τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών. Οι διοργανωτές υπόσχονται έναν "Αχαιό" από τα παλιά, με απολαυστικές ειδικές διαδρομές τόσο για τους αγωνιζόμενους όσο και για τους θεατές.

Φέτος, το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί το απόγευμα του Σαββάτου με μία Σούπερ Ειδική Διαδρομή μήκους 3,5 χιλιομέτρων στην Μίνι Περιμετρική, ένα νέο έργο που έχει λύσει κατά μεγάλο ποσοστό το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Πάτρας.

Την Κυριακή, ο αγώνας συνεχίζεται με 2 κλασικές ειδικές διαδρομές που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς σε προηγούμενα Αχαιός, και δεν είναι άλλες από τον Σελινούντα και το Μάνεσι, οι οποίες θα διεξαχθούν από δύο φορές. Η Ειδική Διαδρομή του Σελινούντα είναι η κλασική απολαυστική Φτέρη με ανηφορική φορά, ενώ το Μάνεσι είναι η κατηφορική εκδοχή της Ειδικής Διαδρομής Κομπηγάδι.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 17:00 από τον Μόλο της Αγίου Νικολάου με τα αυτοκίνητα να κατευθύνονται προς την νέα Super Ειδική Διαδρομή που θα πραγματοποιηθεί στη Μίνι Περιμετρική της Πάτρας από την είσοδο στο ύψος της οδού Κανακάρη στις 17:20.

Το δεύτερο σκέλος του αγώνα θα πραγματοποιηθεί με την έξοδο του πρώτου αυτοκινήτου από το Service Park στις 09:00 την Κυριακή 14 Απριλίου, και θα συνεχιστεί με την πρώτη Eιδική Διαδρομή της ημέρας, Σελινούντας 1 στις 10:08.

Έπειτα, οι αγωνιζόμενοι θα κατευθυνθούν μέσω της πολύ όμορφης απλής διαδρομής στην ειδική Μάνεσι 1 που ξεκινά στις 11:06. Το δεύτερο πέρασμα των ειδικών διαδρομών θα πραγματοποιηθεί στις 13:49 και 14:47 αντίστοιχα.

Ο τερματισμός του 41ου Ράλλυ Αχαιός θα γίνει στις 15:42, στον Μόλο της Αγίου Νικολάου, με την απονομή των επάθλων να διεξάγεται στο ίδιο σημείο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει ήδη και γίνονται αποκλειστικά και μόνο στο ΣΔΔΑ της ΟΜΑΕ( www.e-omae-epa.gr ) μέχρι την Παρασκευή 5/4/2019 στις 24:00.