Η εκδήλωση αδελφοποίησης περιλαμβάνει, εκτός από τις παραστάσεις Χορού & Θεάτρου  και mini Έκθεση γλυκών και σπουδαστικών εδεσμάτων στο αναψυκτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

Κάθε νέα προσπάθεια συνεργασίας με εργαλείο τις τεχνολογίες, το Θέατρο και το Χορό καλύπτει μια εκπαιδευτική και κοινωνική ανάγκη για την βέλτιστη  επικοινωνία μεταξύ των σπουδαστών αλλά και των θεατών. Επίσης κάθε συνεργατική εκδήλωση με πολλές συνιστώσες καταλήγει σε ένα δημιουργικό αποτύπωμα γνώσης ,πολιτισμού, επικοινωνίας και γευσιγνωσίας.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

1.«Dancing our names» 

ΔΙΕΚ Θέρμης

Συντελεστές:

Εκπαιδεύτρια Γιούλη Διχάλα – Καθηγήτρια Χορού, MA Theatre Studies, Μsc Cultural Organizations Management

Επί Σκηνής:  Καμπά Σωτηρία, Κούρτογλου Μιχαέλα, Τλούπα Μαρία

ΔΙΕΚ Πάτρας

Συντελεστές:

Eκπαιδεύτρια  Αθανασοπούλου Τζούλια - Καθηγήτρια Χορού

Επί Σκηνής: Θεοδωροπούλου Ευανθία, Μοσχονά-Καρβέλα Αθηνά, Νταβατζή Κατερίνα

Ο σκοπός αυτής της χορευτικής- χορογραφικής συνδιαλλαγής που θα παρουσιαστεί, είναι η ενίσχυση της δύναμης, της ευλυγισίας και του συντονισμού των χορευτών, η δημιουργικότητα στην κίνηση, η ενθάρρυνση των σπουδαστών για περισσότερη ευρηματικότητα και τόλμη στην επιλογή του κινητικού τους υλικού. Επιπλέον,  μέσα από τον αυτοσχεδιασμό οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν νέες λύσεις σε κινητικά προβλήματα, να διευρύνουν το κινητικό τους λεξιλόγιο και να δοκιμάσουν νέους συνδυασμούς κινήσεων. Ταυτόχρονα, ενισχύουν την τεχνική τους δεξιότητα κατά την μεταφορά του βάρους, την κατανόηση των στοιχείων του μοτίβου και της εξέλιξης, όπως και την ικανότητα ανάλυσης ενός χορογραφικού έργου σε σχέση με τα κινησιολογικά του συμφραζόμενα.

  1. «Μονολογικά και διαλογικά μέρη με θέμα τον φεμινισμό και τον αντιφεμινισμό στην ελληνική και στην παγκόσμια δραματουργία».

ΔΙΕΚ Θέρμης

Συντελεστές:  

Εκπαιδεύτρια Σοφία Φυτιάνου – Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Καθηγήτρια Δραματικής Τέχνης

Επί Σκηνής: Aγγελούδη Ελένη, Διγενή Ελένη, Θρήσκου Δήμητρα, Ισαακίδης Γιώργος, Κούλελη Μαρία, Μιτιτανίδης Παναγιώτης

ΔΙΕΚ Πάτρας

Συντελεστές:  

Εκπαιδευτής Θανασούλας Ανδρέας  – Θεατρολόγος, Καθηγητής Δραματικής Τέχνης

Επί Σκηνής: Γάτσου Ανδρομάχη, Γεωργάκη Αθηνά, Δερτιλή Φιλιώ, Ευσταθίου Χρυσαλένα, Καλατζής Νικόλαος, Λαγωγιάννης Αδάμ, Μίγκος Ευάγγελος, Παπανικόλα Χριστίνα ,Σολωμού Ελένη.

O στόχος της παράστασης αυτής είναι οι σπουδαστές να εμπεδώσουν τις βασικές αρχές της Υποκριτικής Τέχνης, να εντρυφήσουν στις αρχές του ομαδικού πνεύματος και της συνεργασίας, ώστε να παραχθεί  άρτιο συνεργατικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που θα αναδεικνύει τη διαχρονικότητα του ζητήματος της επιβολής ενός φύλου έναντι του άλλου. Μέσα από μία σειρά αυτοσχεδιασμών και ασκήσεων υποκριτικής,  οι σπουδαστές θα αποκτήσουν μία όσο το δυνατόν περισσότερο ολοκληρωμένη καλλιτεχνική και συνεργατική παιδεία, συμμετέχοντας ενεργά  στο καλλιτεχνικό και επικοινωνιακό πεδίο.

  1. «Εδέσματα από πιστοποιημένα προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα παραδοσιακά καταστήματα εστίασης με μοντέρνες τεχνικές παραγωγής και food pairing με τοπικούς οίνους. Οι ταβέρνες της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας».

ΔΙΕΚ Θέρμης

Συντελεστές: Εκπαιδευτής Γιώργος Παλησίδης Καθηγητής Γαστρονομίας - Τουρισμού

Συμμετέχοντες: Τσιβιρλή Βασιλική, Κακούτη Μαρίνα

ΔΙΕΚ Πάτρας

Συντελεστές:  Εκπαιδευτές Σίνου Μαρία, Παπαθεοδώρου Αθανάσιος, Μακρή Βασιλική

Συμμετέχοντες σπουδαστές του τμήματος Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας: Αλεξανδροπούλου Χρυσάνθη, Βαλίδου Σοφία, Γιαννικοπούλου Πολυξένη, Δροσοπαναγιώτη Μαρία, Ζυλαλάι Ιωάννα, Καραχάλιου Ζέτα,Καλογεράκης Κωνσταντίνος,  Κατσούλη Ελένη, Κιούκη Άννα Μαρία, Κουλούρη Ευσταθία, Λούπη Βασιλική, Μπαρούχου Μαρία, Πανούτσου Αφροδίτη

Η συγκεκριμένη δράση έχει σκοπό να ενώσει τους μελλοντικούς επαγγελματίες της Τουριστικής Βιομηχανίας  και να τους οργανώσει σε επίπεδο κάθετων και οριζόντιων ομάδων ώστε να αναδειχθούν οι γαστρονομικές συνιστώσες δυο διαφορετικών περιφερειών της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα παρατηρείται το φαινόμενο να παρουσιάζεται ένα σταθερό μενού σε όλες τις μονάδες εστίασης. Αυτό το γεγονός, οδήγησε στη δημιουργία αυτής της θεματολογίας, ώστε να βελτιωθούν τα μενού. Η μεθοδολογία που προτείνεται,  βασίζεται σε επιστημονικές διαδικασίες ποιοτικής έρευνας, καθώς και αντίστοιχης βιβλιογραφικής, ώστε να τεκμηριωθεί εξ ολοκλήρου η επιλογή των εδεσμάτων. Τέλος οι σπουδαστές των δυο ΙΕΚ θα μπορέσουν να ενταχθούν στο επάγγελμα πιο επιτυχημένα μέσω των μαθησιακών συνεργατικών διαδικασιών της συγκεκριμένης παρουσίασης.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με mini μπουφέ στο αναψυκτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών και ξενάγηση των Καθηγητών και σπουδαστών του ΔΙΕΚ Θέρμης στην Πάτρα.

Οργάνωση και Συντονισμός: Κατσώνης Νικόλαος Διευθυντής ΔΙΕΚ Πάτρας, Καταβέλος Αντώνιος Διευθυντής ΔΙΕΚ Θέρμης και Γιωτόπουλος Γεώργιος Α Υποδιευθυντής ΔΙΕΚ Πάτρας.