Επιτέλους! Όλα δείχνουν ότι το γήπεδο των Προσφυγικών και η ανακατασκευή που έχει σχεδιαστεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα γίνει πραγματικότητα. 

Ας μην βιαζόμαστε όμως. Ένα - ένα. Προέχει πρώτα να ξεκινήσουν οι εργασίες σε αυτό το πολύπαθο έργο που ήταν να έχει ολοκληρωθεί από τον χειμώνα του 2017, σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια. 

Το θετικό είναι ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν μετά από αρκετές διακοπές που είχαν γίνει και που είχαν αφήσει το ιστορικό γήπεδο να μοιάζει με εγκαταλειμμένο εργοτάξιο. Με βάση την απόφαση που εξέδωσε το διοικητικό Εφετείο δικαιώνεται ο πρώτος ανάδοχος που είχε αναλάβει την εργολαβία και έτσι ανάβει το "πράσινο" φως για το έργο. 

Πλέον είναι θέμα ημερών για να αρχίσει και πάλι η ανακατασκευή του γηπέδου και να μπει ο εργολάβος να πιάσει δουλειά. Αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε και πάλι κάτι απρόοπτο η ανακατασκευή του γηπέδου των Προσφυγικών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Κάτι που σημαίνει ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο δεν αποκλείεται να ξαναδούμε και πάλι ποδοσφαιρικό αγώνα μέσα σε αυτό, ύστερα από αρκετά χρόνια. 

Πρόκειται για το πιο ιστορικό γήπεδο της Πάτρας το οποίο έχει συνδεθεί άρρηκτα με ιστορικά σωματεία, όπως ο Ολυμπιακός Πατρών, ο Άρης Πατρών, η Θύελλα, αλλά και με αναμετρήσεις που έχουν αφήσει την δική ιστορία στο βιβλίο του Πατραϊκού ποδοσφαίρου.

Το γήπεδο των Προσφυγικών θα δώσει μεγάλες ανάσες στα σωματεία της Πάτρας που στριμώχνονταν μέχρι πρότινος για να κάνουν προπόνηση σε άλλα γήπεδα, λόγω της έλλειψης αθλητικών εγκαταστάσεων που χαρακτήριζαν την πόλη. 

Ταυτόχρονα, όμως, θα δώσει μία άλλη πνοή στη όμορφη και γραφική συνοικία των Προσφυγικών.

Μπήκαν και τα 120.000 ευρώ για το "Α. Κάνιστρας"

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός του γηπέδου του Πετρωτού η ΕΠΣΑ έχει πλέον την δυνατότητα για να ξεκινήσει τις εργασίες της αλλαγής τάπητα στο γήπεδο "Ανδρέας Κάνιστρας", στο Πετρωτό, που είναι και αυτό κλειστό, καθώς μπήκαν στο τραπεζικό της λογαριασμό τα 120.000 ευρώ που θα κοστίσει η εργασία. 

Αν λάβουμε υπόψη μας και το ότι το Δημοτικό Γήπεδο του Πετρωτού που έχει ανοίξει ήδη τις πύλες του μετά την ολοκλήρωση εργασιών του δήμου, τότε καταλαβαίνουμε ότι εφόσον όλα πάνε καλά το γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τα σωματεία της Πάτρας, πρόκειται να περάσει στο παρελθόν.