Στην πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας, Σκόπια, βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Ρώρος, με την ιδιότητα του Πρόεδρου του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου. Ο κ. Ρώρος συνοδεύει τον Πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα, και την Ελληνική αντιπροσωπεία με τη συμμετοχή της Αν. Υπουργού Εξωτερικών κα Αναγνωστοπούλου, ως μέλος πολυπληθούς αποστολής ανθρώπων του εμπορίου και των επιχειρήσεων και θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους επιχειρήσεων από τη γείτονα χώρα.

Το κλίμα των επαφών αναμένεται ιδιαίτερα ζεστό και εγκάρδιο συνηγορώντας στην αλλαγή των σχέσεων που έχει διαμορφωθεί μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Όπως τόνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Ρώρος, «αυτό που αναμένω, εκτός από τη διευθέτηση διμερών ζητημάτων εμπορικής φύσης, είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων εμπορικών, τουριστικών και πολιτιστικών συναλλαγών που θα θέτουν ως επίκεντρο την Πάτρα και τους παραγωγικούς φορείς της. Η Πάτρα χρειάζεται την επαφή με τις αναδυόμενες αγορές αλλά και την όσμωση των πολιτιστικών χαρακτηριστικών που χαρακτηρίζουν, άλλωστε, ολόκληρη τη Βαλκανική χερσόνησο».

Ο κ. Ρώρος αναμένεται να επιστρέψει στην Πάτρα την Τετάρτη, 03/04/2019, ώστε να παρευρεθεί έγκαιρα στην υποδοχή του Υπουργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα.