Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο σχεδιασμός της συγχώνευσης Πανεπιστημίου Πατρών και Τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, με την πανεπιστημιακή κοινότητα να είναι μοιρασμένη στα δύο.

Η σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου του υπουργού Παιδείας με τους πέντε κοσμήτορες, Βασίλειο Κόμη (Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών), Δημήτριο Καρδαμάκη (Σχολής Επιστημών Υγείας), Γεώργιο Παπαθεοδώρου (Σχολής Θετικών Επιστημών), Δημήτριο Ματαρά (Πολυτεχνικής Σχολής) Βασίλειο Βουτσινά (Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων) την πρύτανη Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, τον αν. πρυτάνεως Δημοσθένη Πολύζο και τον Σταύρο Κουμπιά, χαρακτηρίστηκε από την πολυφωνία και τη μη κατάθεση προτάσεων σχεδόν από την πλειοψηφία των Σχολών του Πανεπιστημίου, όπως αναφέρει το foititikanea.

Αυτή τη στιγμή υπέρ των συνεργειών μεταξύ των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων είναι οι σχολές: Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάποια από τα Τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών. Την πλήρη αντίθεσή τους έχουν εκφράσει οι Σχολές: Πολυτεχνική, Επιστημών Υγείας και αρκετές από τη Σχολή Θετικών Επιστημών. Αξίζει να αναφερθεί ότι, σε επιστολή που στάλθηκε στον υπουργό Παιδείας, σχετικά με το ποια θα είναι η αντίδραση του σε περίπτωση που αρνηθεί η Σύγκλητος τη συγχώνευση, η απάντηση του ήταν ότι σε ένα τέτοιο σενάριο δεν θα προχωρήσει η ίδρυση της Νομικής Σχολής και της Γεωπονικής που έχουν προαναγγελθεί.