Το καλοκαίρι πλησιάζει και η εστίαση της Πάτρας ετοιμάζεται για εξορμήσεις προς παραλία και θάλασσα μεριά.

Οι επαγγελματίες εστίασης έχοντας κάνει ήδη τις βολιδοσκοπήσεις τους, ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους που αφορούν το άνοιγμα της καλοκαιρινής σεζόν, ξέροντας ότι από ένα σημείο και μετά τα μαγαζιά που έχουν στο κέντρο, με δυσκολία τραβάνε, εκτός αν διαθέτουν βιτρίνα ή πεζόδρομο, ή τέλος πάντως έναν εξωτερικό χώρο. 

Άνοιξη έφτασε και τώρα που ανοίγει ο καιρός ο πελάτης δεν μπορεί να κάτσει στους τέσσερις τοίχους, ενώ οι περισσότεροι ζητούν θάλασσα, παραλία και κάτι που να έχει το άρωμα και το χρώμα της εξοχής. Μακριά από το κέντρο. Έτσι, το κάθε μαγαζί ετοιμάζει την δική του ομάδα για να τραβήξει άλλο στο Ρίο, άλλο στα Βραχνέικα (που το περασμένο καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένα) και άλλα ακόμα μακρύτερα, δυτικά και ανατολικά της Πάτρας. 

Οι ολοκαίνουργιες θερινές κινήσεις που ετοιμάζονται για αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με τα όσα έχουμε μάθει, δεν είναι πολλές, αλλά ούτε και λίγες. Η ομάδα γνωστού καταστήματος που είναι από τα αγαπημένα της νεολαίας στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και διαθέτει ένα ακόμα στην Ηρώων Πολυτεχνείου, φημολογείται ότι ετοιμάζεται να ανοίξει έναν από τους κλασικούς χώρους της καλοκαιρινής νυχτερινής Πάτρας. 

Μιλάμε φυσικά για τον χώρο του παλιού Ionian, στην Πλαζ της Πάτρας. Ο χώρος θα λειτουργήσει, σαν νυχτερινό κέντρο, έχοντας πίσω του μία σημαντική ιστορία στην καλοκαιρινή νυχτερινή διασκέδαση της πόλης αφού εκεί έχουν περάσει ορισμένα από τα καλύτερα summer στέκια της Πάτρας.

Αντίθετα μία άλλη ομάδα μετακομίζει για το καλοκαίρι από ότι μάθαμε από τα σκαλάκια της Γεροκωστοπούλου, σε γνωστό παραλιακό μαγαζί του Ρίου, στην μεριά της Ποσειδώνος. Πρόκειται για μία ομάδα που το χειμώνα ήταν σε ένα από τα πιο γνωστά μπαρ της Πάτρας που λειτουργούσαν μόνο το βράδυ και ήταν στέκι της νεολαίας. 


Εξάλλου, δύο ακόμα νέα ονόματα της εστίασης, το ένα εκ των οποίων είναι σε γνωστό χειμερινό bar restaurant της Πλατείας Γεωργίου, ανοίγουν τον χώρο του πρώην Estivo στον Καστελόκαμπο, κάνοντας την αρχή με δύο πάρτι τις μέρες του Πάσχα και ανήμερα την Πρωτομαγιά. 

Άλλη ομάδα Πατρινών ετοιμάζεται να ανοίξει  bar, μέσα στη Ναύπακτο, παίρνοντας το brand γνωστού ονόματος στον χώρο. Και δεν είναι οι μοναδικές κινήσεις που γίνονται στον χώρο της εστίασης εν όψει του καλοκαιριού.

Κινήσεις, συζητήσεις και ανακατατάξεις από ότι μαθαίνουμε γίνονται και στην περιοχή των Βραχνείκων της Πάτρας, στην άλλη πλευρά, η οποία το περασμένο καλοκαίρι έδειξε ότι έχει μία μεγάλη δυναμική, συγκεντρώνοντας ειδικότερα της βραδινές ώρες αρκετό κόσμο. Μια δυναμική που σπεύδουν αρκετοί να αξιοποιήσουν και να εκμεταλλευτούν επαγγελματικά. Υπομονή όμως...