Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση προτίμησης των Αυστριακών για το 2019 με βάση τον αριθμό πτήσεων για την Ελλάδα, που ξεπερνούν τις 15 εβδομαδιαίως από τα αεροδρόμια αυστριακών πόλεων.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι των αεροδρομίων του Graz, Linz και Salzburg, οι οποίοι συμμετείχαν στα σεμινάρια προς διευθυντικά στελέχη τουριστικών οργανισμών και ταξιδιωτικών γραφείων, που διοργάνωσε η υπηρεσία ΕΟΤ εξωτερικού Αυστρίας, ενέργεια που υλοποιείται στο πλαίσιο της κεντρικής στρατηγικής του υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού Έλενας Κουντουρά, για τουρισμό στην Ελλάδα 365 ημέρες το χρόνο.

Τα συνολικά μηνύματα από την Αυστρία είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς για το 2019 καταγράφεται 10% αύξηση στη ζήτηση κρατήσεων και μάλιστα σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης χρονιάς-ρεκόρ του 2018, οπότε αυξήθηκαν 21,3% οι αφίξεις Αυστριακών τουριστών στη χώρα μας.
Ο ΕΟΤ σε εφαρμογή της εθνικής και περιφερειακής τουριστικής πολιτικής για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού με ποικίλους δίαυλους επικοινωνίας και συνεργειών, διοργάνωσε σε συνεργασία με τον τουριστικό όμιλο Thomas Cook, σειρά σεμιναρίων αποκλειστικά για την Ελλάδα, στις πόλεις της Αυστρίας : Βιέννη, Graz, Linz, Salzburg, Leogang το διάστημα 19 -28 Μαρτίου 2019.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το καλοκαιρινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει 14 ελληνικούς προορισμούς (Κρήτη, Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Μύκονος, Σαντορίνη, Σκιάθος, Σκόπελος, Ν. Πελοπόννησος, Θάσος, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Χαλκιδική) όπως επίσης και για το εύρος των ταξιδιωτικών εμπειριών, που προσφέρουν οι εν λόγω προορισμοί στους επισκέπτες τους.

Με κυρίαρχο στόχο τη δημιουργία ζήτησης για ολοκληρωμένες εμπειρίες θεματικού τουρισμού σε λιγότερο γνωστούς στο ευρύ κοινό προορισμούς της χώρας μας, η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Αυστρίας, προγραμματίζει επίσης τη συμμετοχή της σε σειρά σεμιναρίων του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της χώρας, Austrian Airlines, που συνδέει κύρια αυστριακά αεροδρόμια απευθείας με 19 ελληνικούς προορισμούς.

Όπως αναφερει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ΕΟΤ προγραμματίζει ταξίδια εξοικείωσης δημοσιογράφων σε Βόλο- Πήλιο, Σκιάθο σε συνεργασία με την Austrian Airlines, σε Σάμο και Λέρο σε συνεργασία με την Aegean, σε Κάρπαθο, Αθήνα – Αργοσαρωνικό, Πάρο, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, καθώς επίσης και σε Κρήτη και Ρόδο τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την περαιτέρω επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.