Με μεγάλη επιτυχία και άψογη οργάνωση πραγματοποιήθηκε το 2ο Cantelena"s Festival "The sound of choirs"που οργάνωσε η «Cantelena» Χορωδία Πάτρας, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

Το κοινό της Πάτρας είχε την ευκαιρία να απολαύσει τρεις φημισμένες και πολυβραβευμένες χορωδίες, την Παιδική Χορωδία του Μεγάρου Μουσικής «Rosarte», τη Νεανική χορωδία Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσ/νίκης και την Cantelena Χορωδία Πατρών.


Περισσότερα από 250 παιδιά και νέοι συμμετείχαν στις τρεις χορωδίες οι οποίες ερμήνευσαν μελωδίες από το σύγχρονο χορωδιακό ρεπερτόριο και αποθεώθηκαν από τον κόσμο δημιουργώντας μαγευτικές μουσικές στιγμές σε μία βραδιά που γέμισε από χαρούμενες παιδικές φωνές και έσφυζε από φρεσκάδα, δημιουργικότητα και μελωδία.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλες οι χορωδίες ανέβηκαν στη σκηνή του Συνεδριακού και ερμήνευσαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το κομμάτι Gloria του Felix Rebl υπό τη διεύθυνση της Ελένης Παπαδοπούλου-Αραβαντινού για να ολοκληρώσουν την παρουσίασή τους και να γνωρίσουν την επιβράβευση μέσα από το παρατεταμένο χειροκρότημα και τις επευφημίες των παρευρισκόμενων.

Η ανταπόκριση του κοινού και των χορωδιών στο κάλεσμα των διοργανωτών, έθεσε ισχυρή παρακαταθήκη για το άμεσο μέλλον, καθώς όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους σε ένα ακόμα… Cantelena"s Festival "The sound of choirs".

Το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πάτρας, της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος, του Δήμου Πατρέων, Επαγγελματικών Φορέων και Κοινωνικών Οργανώσεων.
Το 2ο Cantelena"s Festival "The sound of choirs"υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τοπικών επιχειρήσεων και ΜΜΕ.