Καθημερινά πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για τα παιδιά στο Πολύεδρο από την Τρίτη 2 Απριλίου και μέχρι την Κυριακή 7 Απριλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Με πολλές εκπαιδευτικές δράσεις μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν το βιβλίο. Μιλάμε για την ιστορία της γραφής, το τυπωμένο βιβλίο από την εποχή του Γουτεμβέργιου μέχρι σήμερα, το ηλεκτρονικό (e-book) και το ακουστικό (audio-book) βιβλίο. Τους γνωρίζουμε τα επαγγέλματα του βιβλίου, συναντούν συγγραφείς και εικονογράφους και κυρίως πως μέσα από τα βιβλία, μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε δημιουργικά και ανθρώπινα. 

Το Σάββατο  11 το πρωί   παίζοντας, τυπώνουμε και δημιουργούμε ένα πολύ μεγάλο βιβλίο με εικόνες, αγαπημένους συγγραφείς και τίτλους βιβλίων με τη Λητώ-Ηλιάννα Καπέλλα.              

Την Κυριακή ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου με την μεγάλη Γιορτή στην Αχαΐα Κλάους από τις 10 το πρωί έως 2 το μεσημέρι, με εκθέσεις, δραστηριότητες και βιβλιοπαιχνίδια.

Εκθέσεις 

  • Θα λειτουργεί μεγάλη Έκθεση παιδικού-εφηβικού βιβλίου με παλιά και νέα βιβλία.    
  • Έκθεση με βιβλία, σχολικές εφημερίδες, περιοδικά και έντυπα που έχουν κατασκευάσει τα παιδιά.                                                                                                                                      

Συναυλία με την  Φιλαρμονική του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας.

Εκδηλώσεις και δράσεις με θέματα από τα βιβλία.

Δραματοποίηση παραμυθιών- Βιβλιοκουίζ- Μηνύματα για το βιβλίο- συζητήσεις και συνεντεύξεις με τους συγγραφείς- θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι- κουκλοθέατρο, ζωγραφική κατασκευές και δημιουργία βιβλίων. 

  • Παραμυθένιοι ήρωες συντροφεύουν και παίζουν με τα παιδιά με την ομάδα Juniors events της Ελένης Βασιλοπούλου.

Η Χιονάτη θα είναι εκεί για να μιλήσει στα παιδιά για την περιπέτεια της στο δάσος! Θα δώσει κόκκινα μήλα (μπαλάκια) στα παιδιά και θα παίξουν ένα θεατρικό παιχνίδι! 

  Ο Λαγός από το γνωστό μύθο τους Αισώπου θα είναι εκεί, όχι ως υπερόπτης αλλά με κατανόηση και σεβασμό, να μιλήσει στα παιδιά για την ιστορία του. Έπειτα θα παίξουν μαζί ένα υπέροχο παιχνίδι! 

 Ο Πίτερ Παν και η Τινκερμπελ θα είναι στην παρέα, για να παίξουν με τα παιδιά αγαπημένα παιχνίδια! 

 Τα σκυλάκια από τα Paw patrol, ο αστυνόμος Τσέις και ο Πυροσβέστης Μάρσαλ, θα μιλήσουν για τα επαγγέλματά τους και για το πώς συμπεριφερόμαστε στα ζώα. Ένα θεατρικό παιχνίδι θα εξελιχθεί για να μάθουν τα παιδιά να σέβονται τα ζώα! 

  • Με την παιδαγωγό Κατερίνα Μυλωνά παίζουμε με τους «ήχους της φύσης».
  • Η Συγγραφέας Μαρία Κούλη μας γνωρίζει τον Πλάτωνα μέσα από μύθους που περιέχονται στους διαλόγους  του και το βιβλίο της «ο παππούς Πλάτων», από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.
  • Στο χώρο της επιστήμης θα μας ταξιδέψει μαγικά η ομ. καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών Ρόη Θωμά και θα εισάγει τα παιδιά στις αρχές της Φυσικής, με το βιβλίο της «Τα μαγικά ταξίδια του  Λευτέρη και της παρέας του», από τις Αχαϊκές Εκδόσεις.
  • Και θα συνεχίσουμε μιλώντας για τις επιστήμες στην πράξη, με ένα πολύ καινούργιο βιβλίο «Εντελώς απίθανη επιστήμη» του Ρόμπερτ Γουίνστον, από της Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.
  • Θα δημιουργούμε ένα βιβλίο με τις τέσσερις εποχές, με αφορμή το βιβλίο της Ροδούλας Παπά «στη μύτη του κουταβιού μια ακριδούλα, από τις εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ που μας έδωσε και τις εικόνες για την αφίσα του φετινού Φεστιβάλ .
  • Η Νικολίτσα και η Ζαχαρούλα Ξυπολιά με την «γαρδένιά» τους και η εκπαιδευτικός Γιώτα Λαμπρακάκη μας μαθαίνουν να τρώμε υγιεινά και… παραμυθο- μαγειρεύουμε μαζί τους. Θα δημιουργήσουμε με τους μικρούς μας φίλους χάρτινους σκούφους του σεφ, θα παρασκευάσουμε και θα απολαύσουμε ένα υγιεινό πρωινό.
  • Η Μαλάλα, βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2014 για τους αγώνες της σχετικά με τα δικαιώματα των κοριτσιών για μόρφωση στη χώρα της (Πακιστάν), μας εμπνέει με το τελευταίο της βιβλίο «το μαγικό μολύβι της Μαλάλα», από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, να φανταστούμε και να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο, στο χαρτί και στη ζωή. Εκπαιδευτική δράση με την Λητώ-Ηλιάννα Καπέλλα.
  • Εικαστική δράση με τη ζωγράφο Δήμητρα Παπαθεοδώρου και γνωριμία με την mail art.
  • Με το βιβλίο «Το ποτάμι» από τη Παιδική Εκδοτική, ακολουθούμε το ψαράκι στο ταξίδι του προς τη θάλασσα.