Το ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΛΟΓΩΝ με την υποστήριξη του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, διοργανώνουν το Σάββατο 6 Απριλίου και ώρα 11:00 στο Επιμελητήριο Αχαΐας στην Πάτρα (Ρήγα Φεραίου 58), εκδήλωση με θέμα:
«Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ»

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν διαχρονικά παραδείγματα φυσικών καταστροφών μεγάλων εθνικών έργων, στα οποία απουσίαζε η γεωλογική μελέτη, καθώς και η συσχέτιση της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος με την απουσία γεωλογικών μελετών ή γεωλογικής συμμετοχής στη λήψη παρεμβατικών αποφάσεων.
Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής Αβραάμ Ζεληλίδης, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστήμιου Πατρών.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ως ομιλητές:
Οι Καθηγητές:
Αβραάμ Ζεληλίδης, Καθηγητής–Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών
Ασημίνα Αντωναράκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Γεώργιος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών
Ιωάννης Κουκουβέλας, Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών
Νικόλαος Δεπούντης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν:
Βουλευτές Πολιτικών Κομμάτων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κωνσταντίνος Πελετίδης, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτριος Ματαράς και ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γεώργιος Παπαθεοδώρου.