«Στόχος μας η Εξωστρέφεια της χώρας μας και η Ανάδειξη του ρόλου του φαρμακοποιού στη νέα εποχή» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκης Ενωσης Φαρμακοπιοών (PGEU) εν όψει των Συνεδριάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών στην Αθήνα.

Με αφορμή την ανάληψη της Αντιπροεδρίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Φαρμακοποιών, πραγματοποιούνται στη χώρα μας, το διήμερο 2 και 3 Απριλίου 2019, στο ξενοδοχείο ElectraPalace στην Πλάκα, οι επίσημες Συνεδριάσεις του Οργάνου, στις οποίες συμμετέχουν εκπρόσωποι από 33 ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων θα τεθούν για συζήτηση όλα τα θέματα που αφορούν το μέλλον ενός επιστημονικού κλάδου με κρίσιμο ρόλο για τη δημόσια υγεία, σε συνδυασμό με τις αλλαγές στους όρους άσκησης του λειτουργήματος των φαρμακοποιών.Επιπλέον θα συζητηθούν και οι επιπτώσεις του Brexit στην τιμολόγηση και την αποζημίωση των Φαρμάκων στην Ε.Ε. και στην Βρετανία.

Όπως τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών ( PGEU ) και Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Θανάσης Παπαθανάσης «Οι φαρμακοποιοί παρέχουν επαγγελματικές συμβουλές υψηλής ποιότητας για την ασφαλή, αποτελεσματική και ορθολογική χρήση των φαρμάκων. Είναι συχνά το πρώτο και το τελευταίο σημείο αλληλεπίδρασης μεταξύ του ασθενούς και του συστήματος υγείας και συμβάλλουν ζωτικά στην υγεία περισσότερων από 500 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη».