Μπορεί το ακτινογραφικό μηχάνημα στο Κέντρο Υγείας του Αλεξίου να επαναλειτούργησε μετά από διάστημα περίπου δύο μηνών και οι ασφαλισμένοι να μη χρειάζονται πλέον να καταφεύγουν είτε στο νοσοκομείο, είτε σε ιδιώτες, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η κατάσταση έχει αλλάξει και τόσο στη βασική αυτή δομή υγείας που υπάρχει στην Πάτρα, στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. 

Το ακτινογραφικό μηχάνημα στο Κέντρο Υγείας είναι αρκετά παλιό, η συντήρηση από μόνη της δεν αρκεί να λύσει το πρόβλημα που υπάρχει και είναι σίγουρο ότι εφόσον δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες που κάνει η διοίκηση για την οριστική αντικατάστασή του, φέρνοντας ένα καινούριο, σύντομα θα ξαναχαλάσει. 

Είναι ένα μηχάνημα που είναι αρκετών χρόνων και φυσικά η τεχνολογία του θεωρείται ξεπερασμένη. Πάντως, από την περασμένη Πέμπτη, οι ασφαλισμένοι έχουν ξεκινήσει να εξυπηρετούνται και δεν είναι λίγοι αυτοί που γνωρίζοντας την κατάσταση, βιάζονται για τα ραντεβού τους, προκειμένου  να... προλάβουν την επόμενη βλάβη του.

Πέρα όμως από το ακτινογραφικό, σημαντικά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας και στο υπόλοιπο μηχανολογικό εξοπλισμό του. Ο αξονικός τομογράφος είναι εκτός λειτουργίας, το Κέντρο Υγείας παραμένει χωρίς έναν από τους βασικότερους εξοπλισμούς του που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει δεκάδες ασφαλισμένους. 

Η διοίκηση είχε ζητήσει την εξαγορά ενός καινούριου, όμως παρόλο που σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τα αντίστοιχα χρήματα για αυτή την αγορά, το θέμα παραμένει στον πάγο, καθώς δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού για την αγορά του.

Παράλληλα, υπαρκτό παραμένει το θέμα της έλλειψης ιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα δεκάδες ασφαλισμένοι να μη μπορούν να εξυπηρετηθούν, ενώ μέσα σε όλα αυτά, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να αντέξουν το πέρα δώθε που είναι αναγκασμένοι να κάνουν, πηγαίνοντας από το κτίριο του ΕΦΚΑ στη Γούναρη, στο κτίριο του Κέντρου Υγείας στον Άγιο Αλέξη και αντίστροφα, από τη στιγμή που ιατρεία και υπηρεσίες παραμένουν ανάκατα. 

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος έχει στείλει σχετική επιστολή στον αρμόδιο υφυπουργό Εργασία Τάσο Πετρόπουλο προτείνοντας ουσιαστικά το κτίριο στην περιοχή του Αγίου Αλεξίου να δοθεί εξολοκλήρου στο Κ.Υ. και εκείνο στη Γούναρη να δοθεί πλήρως στον ΕΦΚΑ, χωρίς όμως να έχει λάβει καμία επίσημη απάντηση επί του ζητήματος.