"Θερίζουν" οι κλοπές το τελευταίο διάστημα στην Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας. 

Παρά τα μέτρα που έχει πάρει η Πρυτανεία, προχωρώντας στην περίφραξη του χώρου της Πανεπιστημιούπολης, ωστόσο το φαινόμενο των κλοπών έκανε και πάλι την εμφάνιση του. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι κλοπές οφείλονται σε ομάδα Ρομά που κάθε τόσο συχνάζει στην περιοχή και φέρονται να ανήκουν σε σπείρα κυνηγών μετάλλων, "σηκώνοντας" σχάρες από φρεάτια που υπάρχουν στους δρόμους της Πανεπιστημιούπολης. Παράλληλα, πέρα από αυτές τις κλοπές, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει και πάλι ορισμένα περιστατικά διαρρήξεων αυτοκινήτων στα πάρκινγκ που υπάρχουν.

Εξάλλου, όπως υποστηρίζουν φοιτητές που κάθονται μέχρι αργά στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, αλλά και μέλη της φοιτητικής εστίας που διαμένουν εκεί, έχουν παρατηρήσει εκ νέου κινήσεις υπόπτων ατόμων στους δρόμους και στις περιοχές γύρω από τα κτίρια των σχολών, κυρίως τις βραδυνές ώρες. 

Πρόκειται για άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο του Πανεπιστημίου και κανονικά δεν θα έπρεπε να κινούνται στους δρόμους της Πανεπιστημιούπολης. Έτσι, αρκετοί σπουδαστές που διαμένουν στην εστία, παραμένουν αρκετά επιφυλακτικοί τις νυχτερινές ώρες στις κινήσεις τους όταν βγαίνουν έξω, ενώ τον φόβο τους έρχεται να συμπληρώσει το ότι πολλά από τα σημεία της Πανεπιστημιούπολης είναι στο σκοτάδι, χωρίς φως.