Ένα κείμενο με αφορμή τον σεισμό του Σαββάτου έγραψε ο Πατρινός καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης στο facebook, μοιράζοντας τις σκέψεις του με τους φίλους του. 

Συγκεκριμένα έγραψε: "Πετώντας προς Αλεξανδρούπολη μου ήλθαν κάποιες σκέψεις στο μυαλό μου και αποφάσισα να τις μοιραστώ μαζί σας. Δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα άτομα (δε θέλω άλλες μηνύσεις αν κάποιοι θιχτούν τότε κάπου αναγνωρίζουν τoν εαυτό τους).

Επιστήμη δεν είναι κάποιοι που είτε δεν είναι σεισμολόγοι είτε είναι επιστημονικώς ανεπαρκείς, να καραδοκούν να αποτύχουν κάποιοι ανιδιοτελείς επιστήμονες για να τους πάρουν το κεφάλι.

Επιστήμη δεν είναι όταν έχεις μια θέση ευθύνης και κάνεις λάθος χειρισμούς να προσπαθείς να αποδόσεις τις ευθύνες σου σε συναδέλφους σου. Επιστήμη δεν είναι να μηνύεις συναδέλφους σου.

Επιστήμη δεν είναι να έχεις (επικίνδυνη πολλές φορές) άποψη για σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες, καιρό, κατολισθήσεις κλπ. Η εποχή των Λεονάρδο Νταβίντσι τελείωσε. Επιστήμη δεν είναι να ζητάς πάντα οικονομικά ανταλλάγματα για τις κοινωνικές υπηρεσίες σου οι οποίες πολλές φορές είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

25 χρόνια τώρα επειδή οι απόψεις μου είναι εντελώς αντίθετες με τις ποιο πάνω δέχομαι βρώμικο πόλεμο και χτυπήματα στη πλάτη. Μολονότι αποφάσισα να προσπαθήσω να εκλεγώ στην Ευρωβουλή τη σεισμολογία ποτέ δεν θα την παρατήσω. Ξέρετε γιατί; Γιατί δε θέλω να τη παρατήσω στα νύχια μερικών. Να είστε σίγουροι για αυτό. 

Πάω με συγκεκριμένους στόχους και όραμα, να διεκδικήσω πόρους για να κάνουμε τα σχολεία μας ασφαλή, να φέρουμε πίσω τα χιλιάδες Ελληνόπουλα που ξενιτεύτηκαν για ένα καθαρό περιβάλλον, για μια σωστή πολιτική προστασία ώστε να μη ξαναέχουμε φαινόμενα Μάνδρας ή Μάτι. 

Τώρα καταλαβαίνετε γιατί ο Καθηγητής Βαρώτσος επέλεξε τόσα χρόνια τη σιωπή. Σχετικά με το πρόσφατο σεισμό εντάσσεται σε αυτά που έχουμε πει με το Μάκη το Χουλιάρα, στα πλαίσια των προσεισμικών σημάτων ΒΑΝ. Απαιτείται προσοχή, η ευρύτερη περιοχή είναι σε διέγερση. Το σεισμικό της δυναμικό είναι μεγάλο.

Οι κάτοικοι της Δυτ Ελλάδας αν ακολουθήσουν τα γνωστά μέτρα αντισεισμικής προστασίας δεν θα έχουν πρόβλημα. Τα σπίτια μας δεν πέφτουν εύκολα ο αντισεισμικός μας κανονισμός είναι ο καλύτερος της Ευρώπης όπως και οι μηχανικοί μας.

Δεν χρειάζεται κανένας πανικός, μην ακούτε τις Κασάνδρες και το Ράδιο Αρβύλα. Για ότι απορία έρχεται να επικοινωνείτε με το Γεωδυναμικό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ένας φορέας που βασίζεται στην αριστεία και την υπευθυνότητα".