Θα καταπέσουν με κρότο, προέβλεψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις και στις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Η απώλεια της εξουσίας θα αποκαλύψει το μικρό πολιτικό μέγεθος της ομάδας που νέμεται την εξουσία, επισήμανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο φόβος είναι αυτός που κάνει τον κ. Τσίπρα να μιλά ακόμη για εκλογές τον Οκτώβριο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για κοινά ιδεολογικά γονίδια ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και χαρακτήρισε «γραφικό μίμο» του Ανδρέα Παπανδρέου τον πρωθυπουργό.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για άγνοια και σκοπιμότητες στα θέματα εξωτερικής πολιτικής που οδήγησαν στον διχασμό του ελληνικού λαού. Σε ότι αφορά στα περίφημα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοκρατική παράταξη έκανε λόγο για «ελάχιστους πρόθυμους που πέρασαν τη γέφυρα της πολιτικής αναξιοπρέπειας».

«Οι Ευρωπαίοι συμπεριφέρονται τρυφερά στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή τον περιφέρουν ως δείγμα του τσάμπα μάγκα!» σημείωσε για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το κυβερνών κόμμα στην Ευρώπη.

Σε αυτό το πλαίσιο, έθεσε το ερώτημα ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να διορθώσει την πορεία της χώρας;

Η εύκολη απάντηση είναι ότι «θα επιλέξει ο ελληνικός λαός» συνέχισε. Όμως ο λαός πρέπει να ξέρει τι ακριβώς θέλουμε και όχι μόνο για την κομματική μας υπόσταση, προσέθεσε και έκανε υποθέσεις εργασίας:

«Κυβέρνηση ΝΔ, κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ή οικουμενική που θα νομιμοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ»;

Απάντησε «όχι» σε όλες αυτές τις εναλλακτικές. «Δεν χαρίζουμε σε άλλους τον αγώνα που κάναμε για τη σωτηρία της χώρας» διακήρυξε.

«Είμαστε οι βασικοί αντίπαλοι του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και επανέλαβε την ανάγκη στρατηγικής ήττας του κυβερνώντος κόμματος.

Για το μέλλον του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως δεν αρκεί η απλή προσθήκη συνιστωσών, όπως αποδείχθηκε με το Ποτάμι και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

«Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ είναι δικός μας, όπως και η Ελιά τους καρπούς της οποίας εγκαταλείψαμε» σημείωσε με νόημα. «Το ΚΙΝΑΛ δεν είναι ένα ΚΚΕ του κέντρου, δε μπορεί να έχει ως στόχο την επιβίωσή του» διεμήνυσε.