Η Ερασμία Μάνου κυκλοφορεί ένα νέο τραγούδι με τίτλο «Γαλήνιος χορός», έναν ύμνο στην αγάπη και τον έρωτα μακριά από στερεότυπα και περιορισμούς.

Πρόκειται για ένα ρομαντικό βαλς με βαλκανικές επιρροές που εύκολα σε ταξιδεύει σε προηγούμενες εποχές, αλλά με έναν πολύ σημερινό στίχο. Μια ωδή στην αγάπη, ένα ρομαντικό «μανιφέστο» κατά της ομοφοβίας και του ρατσισμού.

Το κομμάτι είναι προάγγελος του δίσκου «Τι να σου μοιάσει» που θα κυκλοφορήσει αρχές Απριλίου από την εταιρεία παραγωγής Music Art Lab. Η Ερασμία αυτό το διάστημα βρίσκεται στο στούντιο μαζί με τον ενορχηστρωτή Νίκο Ασημάκη και ετοιμάζει τις τελευταίες λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της δουλειάς.

Στο δίσκο θα περιλαμβάνεται και ένα ντουέτο έκπληξη της Ερασμίας με μια μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού στο κομμάτι «Τα παιδικά μου όνειρα» σε στίχους της Monique και μουσική της Ερασμίας

Ο δίσκος θα περιλαμβάνει εννιά τραγούδια στα οποία υπογράφει η ίδια τη μουσική, ενώ οι στίχοι σε οχτώ από αυτά βασίζονται σε ποιήματα και εμπνεύσεις της ανατρεπτικής και ταλαντούχας ποιήτριας Monique (My Poetic Soul). Το βιβλίο της με τίτλο «ΛΟΙΣΘΙΑ» θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ στις αρχές Απριλίου παράλληλα με το δίσκο.


Λίγα λόγια για την Ερασμία Μάνου

Η Ερασμία Μάνου γεννήθηκε μέσα στην δεκαετία του 80 στην Αθήνα και από τα παιδικά της χρόνια ήταν σαφές για εκείνη και για τους γύρω της πως το τραγούδι ήταν ο αγαπημένος της τρόπος έκφρασης.

Από μικρή ηλικία ξεκινάει να μελετάει πιάνο και να τραγουδάει, ενώ μεγάλο ρόλο στη μουσική της παιδεία έπαιξε και η μαμά της Σοφία Βόσσου. Εκτός από την ερμηνεία η Ερασμία Μάνου ξεχωρίζει για τις συνθέσεις της αλλά και τους στίχους που γράφει.

Η παρουσία της στα μουσικά δρώμενα μετράει δεκαπέντε ενεργά χρόνια, έχοντας κυκλοφορήσει αρκετά τραγούδια όπως «Ψυχή», «Ναι», «Ρόζ σεντόνια», «Γαλάζια σφαίρα», «Ζήσαμε Θαύματα» κα, ενώ έχει βρεθεί στην ίδια σκηνή με γνωστά ονόματα όπως: Ευρυδίκη, Σοφία .Αρβανίτη, Γιώργος Σαμπάνης, Δημήτρη Λιόλιο, Γιάννης Γιαννόπουλος, Ορέστη Τζιόβα, Πωλίνα, Evnus κα

Δύο ξεχωριστές στιγμές για την καλλιτεχνική της πορεία ήταν η συνεργασία της με τον σπουδαίο Γρηγόρη Μπιθικώτση σε ηλικία 18 ετών, όταν εκείνος την ξεχώρισε για την ιδιαίτερη χροιά της και την πήρε δίπλα του σε μεγάλη σειρά σημαντικών συναυλιών.

Η δεύτερη είναι η πρόσφατη συμμετοχή της στο cd του Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Ξαναδιαβάζοντας τον Μίκη» όπου ερμήνευσε το τραγούδι «Το τρένο φεύγει στις οχτώ» σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου.

Στα περισσότερα τραγούδια υπογράφει η ίδια τη μουσική ή τους στίχους, οι οποίοι είναι συνήθως ερωτικοί αλλά και με ανατρεπτικό περιεχόμενο. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το κομμάτι «Πριν μου γυρίσει το μυαλό» που κυκλοφόρησε πριν περίπου ένα χρόνο σε στίχους δικούς της και μουσική του Δημήτρη Λιόλιου και ερμηνεύουν μοναδικά ο Χρήστος Δάντης μαζί με τον Δημήτρη Λιόλιο.