Kathryn Hunter, Καριοφυλιά Καραμπέτη, Πέτρος Φιλιππίδης, Δημήτρης Πιατάς, Χρήστος Θηβαίος και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες αναμένεται να φιλοξενήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας για το 2019.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα από θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες και εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν τόσο στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, όσο και σε άλλους χώρους όπως το Σκαγιοπούλειο, το θέατρο Κρήνης, ο προαύλιος χώρος του Εργοστασίου Τέχνης, το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, το Παλαιό Νοσοκομείο. Επίσης θα πραγματοποιηθούν και εκδηλώσεις στις γειτονιές της Πάτρας.

Θεατρικές παραστάσεις

Όσον αφορά τις θεατρικές παραστάσεις που θα δούμε το καλοκαίρι στην Πάτρα το Διεθνές Φεστιβάλ μας επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις. Η παράσταση "Κατά Φαντασίαν Ασθενής" του Μολιέρου με τους Πέτρο Φιλιππίδη, Υρώ Μανέ, Μυρτώ Αλικάκη, θα ανέβει στο Ρωμαϊκό Ωδείο καθώς και οι "Νεφέλες" του Αριστοφάνη με τους Καρυοφιλιά Καραμπέτη, Νίκο ΚαραθάνοΧρήστο Λούλη και πολλούς άλλους.

Θα δούμε την Ελένη Κοκκιδου να υποδύεται στην "Λωξάνδρα" πλαισιωμένη από τους Γιώργο Αρμένη, Μιχάλη Μητρούση, Ευαγγελία Μουρμούρη, Χρύσα Παπά και 20μελή θίασο.


"Αισχύλου Προμηθέας" από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας... η αρχαιότερη τραγωδία! Ίσως το πιο φωτισμένο κείμενο όλων των εποχών. Ίσως το πιο κρυπτικό κείμενο του κόσμου. Σε σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη σε μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη. Ερμηνέουν Kathryn Hunter, Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και πολλοί άλλοι.

Επίσης η Κάρμεν Ρουγγέρη με τους συνεργάτες της θα παρουσιάσουν στον Παμπελοπονησιακό Στάδιο "Το Βαλς με τα παραμύθια" του Γιόχαν Στράους, έχοντας σκοπό αυτή την φορά να γνωρίσουν στα παιδιά τον "πατέρα του βαλς" και την υπέροχη μουσική του.


Μουσικές παραστάσεις - συναυλίες

Αρκετές θα είναι και οι μουσικές παραστάσεις που θα δοθούν. Ο Χρήστος Θηβαίος μαζί με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου θα μας παρουσιάσουν "Των ονείρων μας οι μουσικές". Ο γνωστός ερμηνευτεής συμπράττει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου και θα μας χαρίζουν μια παράσταση με κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και έργα απο συνθέτες που έχουμε αγαπήσει σε εξαιρετικές, φρέσκες ενορχηστρώσεις για φιλαρμονική ορχήστρα.

Ένα αφιέρωμα στην Λίνα Νικολακοπουλου θα μας παρουσιάσει η Ορχήστα του Χορευτικού Τμήματος Δήμου Πατρέων με την συμμετοχή του Δημήτρη Μπάση, Ελένης Δήμου, Μανώλη Μητσιά, Ελεωνόρας Ζουγανέλη και άλλους, επίσης ένα αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο με τίτλο "Η τέχνη στο σήμερα" από τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών, όπου συμμετέχει το συγκρότημα "Κολεκτίβα" και μαζί τους η Ρίτα Αντωνοπούλου στο τραγούρι και στην κιθάρα ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης.


Η Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών θα μας μυήσει στο Ζεϊμπέκικο. Θα ερμηνεύσει τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της γενέτειρας του δημοφιλούς αυτού χορού την Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, το ανατολικό Αιγαίο αλλά ακόμα πιο ειδικά την Λέσβο, σε διεύθυνση - επιμέλεια Ευγένιου Βούλγαρη. Προσκεκλημένος καλλιτέχνης θα είναι ο πιο σημαντικός αυθεντικός τραγουδιστής-εκπρόσωπος της Μυτηληναίικης μουσικής παράδοσης, Σόλων Λεκκας.

Επίσης τη μουσική παράσταση "Ερωτόκριτος" του Δημήτρη Μαραμή, βασισμένη στο πρωτότυπο έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου θα μας παρουσιάσει η Εθνική Λυρική Σκηνή (Εναλλακτική Σκηνή), σε σκηνοθεσία - χορογραφία - σκηνικά του Κωνσταντίνου Ρήγου.


"Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα" είναι ένα εντυπωσιακό ελληνικό μιούζικαλ πάνω στη ζωή και στα τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε το καλοκαίρι στην Πάτρα. Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταυροπούλου, Τάσος Χαλκιάς, Λευτέρης Ελευθερίου, Χριστίνα Τσάφου, Ελένη Καρακάση και άλλοι 12 γνωστοί ηθοποιοί.

Οι παραπάνω παραστάσεις είναι ένα δείγμα από αυτά που έχουν προγραμματιστεί. Από το πρόγραμμα δεν θα λείπει το τριήμερο Jazz, εκδηλώσεις, εργαστήρια και κινηματογράφος για τα παιδιά καθώς και συναυλίες και παραστάσεις σε όλες τις γειτονίες του δήμου.