Την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ήττα που -όπως είπε- θα υποστεί στις Ευρωεκλογές, ενδέχεται να προκηρύξει εθνικές εκλογές πριν από το καλοκαίρι εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, η κυρία Μπακογιάννη υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «μπορεί να κάνει εκλογές μέσα στον Ιούνιο, είτε μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις».

Η Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε την εκτίμηση ότι στις προσεχείς ευρωεκλογές η ΝΔ θα επιτύχει νίκη με μεγάλη διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας, προσέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη, δεν θα καταφέρει να διαχειριστεί και να αντέξει την ήττα στις Ευρωεκλογές και πως ενδεχομένως θα οδηγηθεί να προκηρύξει, νωρίτερα, τις εθνικές εκλογές.

«Ναι» στο νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία, αλλά με κίνητρα στους συνεπείς δανειολήπτες

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία, η κυρία Μπακογιάννη επισήμανε πως πρόθεση της ΝΔ είναι να το υπερψηφίσει.

Παρά ταύτα, υπογράμμισε την αναγκαιότητα να δοθεί ένα ισχυρό κίνητρο στους συνεπείς δανειολήπτες, όπως η μείωση του επιτοκίου.

«Αν τα 30 εκατομμύρια που δίνονται ως μπόνους στις τράπεζες με την τροπολογία του κ. Τσακαλώτου μπορούν να δοθούν στους συνεπείς φορολογουμένους ουσιαστικά θα είναι μια δόση λιγότερη» τόνισε.

«Από τον Γλέζο στον Κόκκαλη»

Η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε δηκτικά την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να περιλάβει στο ευρωψηφοδέλτιό του τον Πέτρο Κόκκαλη.

«Από τον Γλέζο στον Κόκκαλη, αυτή είναι η πορεία της Αριστεράς στην Ελλάδα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, η πρώην υπουργός εξέφρασε την ανησυχία της για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Ελληνοτουρκικό ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι μετά τις εκλογές στην Τουρκία, την προσεχή Κυριακή, οφείλουμε να εκτιμήσουμε τις διαθέσεις του Ερντογάν.

Η κυρία Μπακογιάννη είπε, μάλιστα, ότι πάντα υπάρχει ο φόβος ενός ατυχήματος στα Ελληνοτουρκικά.