Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας σε ψήφισμα του για το Νότιο Πάρκο αναφέρει τα παρακάτω:

"Καταγγέλλουμε τους διάφορους μηχανισμούς και υπηρεσίες του κράτους που στέλνουν για μια ακόμη φορά τη Δημοτική Αρχή στα Δικαστήρια γιατί διέπραξε ένα  «κατ’ εξακολούθηση έγκλημα της μεταβολής του χώρου», όπως λένε. Το «έγκλημα» ήταν ότι μετέτρεψε ένα σκουπιδότοπο στη Νότια πλευρά της Πάτρας σε όαση πρασίνου περιπάτου, αθλητισμού και πολιτισμού. «Παρανόμησε» γιατί διαμόρφωσε, χωρίς κανένα κόστος για το λαό της Πάτρας, ένα μεγάλο πάρκο που αποτελεί πραγματικό στολίδι για την πόλη μας, με παιδική χαρά, ποδηλατόδρομο, όργανα γυμναστικής, που καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους.

Καλούμε πλατιά την εργατική τάξη της πόλης μας, τα σωματεία να υπερασπιστούν τη δημιουργία και ύπαρξη του Νότιου Πάρκου, να σταθούν στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής που όχι απλά δεν «παρανόμησε», αλλά έκανε το σωστό, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες του Πατραϊκού λαού και των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία της πόλης μας, να στηρίξουν έμπρακτα και να υπερασπιστούν με την μαζική, αγωνιστική παρουσία τους στα δικαστήρια την 1η Απρίλη, το δικαίωμά τους στην ξεκούραση και αναψυχή σε χώρους πρασίνου και πάρκα. 

Όλοι και όλες την Δευτέρα 1η Απρίλη, 9:00πμ έξω από τα δικαστήρια.

Το Νότιο Πάρκο ανήκει στον πατραϊκό λαό."