Οι εκδόσεις «Πικραμένος» διοργανώνουν την εκδήλωση «Πολιτική βιβλίου στην Πάτρα: Προβληματισμοί, προτάσεις, στοχεύσεις» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 στις 20.30 στο Επίκεντρο+ (Νόρμαν 16 & Αγ. Διονυσίου, Πάτρα). Στόχος της εκδήλωσης είναι να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση γύρω από την πολιτική του βιβλίου στην Πάτρα, με καλεσμένους συνομιλητές όλους τους υποψηφίους δημάρχους της πόλης.

Πολύ σημαντικός λόγος για το γεγονός ότι η Πάτρα –ως τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας– δεν κατέχει διακριτή θέση στο πανελλαδικό χώρο του βιβλίου είναι η έλλειψη μιας στοχευμένης πολιτικής που θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες προώθησης της ανάγνωσης, αναζωπύρωσης της αγοράς του βιβλίου και ενίσχυσης των συγγραφικών και εκδοτικών προσπαθειών. Η πόλη της Πάτρας διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση της οργάνωσης και δικτύωσης πρωτοβουλιών που σχετίζονται με τον κλάδο του βιβλίου, και η Δημοτική Αρχή μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα τοποθετηθούν και θα συζητήσουν γύρω από το θέμα, προτείνοντας κατευθύνσεις, προβαίνοντας –ενδεχομένως– σε δεσμεύσεις και απαντώντας σε ερωτήσεις που θα τεθούν από το κοινό. Η παρουσία και η ενεργή συμμετοχή φορέων και πολιτών που ενδιαφέρονται για το βιβλίο είναι πολύτιμη στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης της Πάτρας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κωνσταντίνος Μάγνης.

Για κάθε σχετική πληροφορία ή διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις εκδόσεις «Πικραμένος» Τηλ: 2610 432200, E-mail: [email protected]