Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,
Την Δευτέρα 1η Απρίλη θα καθίσουν στο σκαμνί του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού έργου, Χρήστος Κορδάς για τη δημιουργία του Νότιου Πάρκου.
Κατηγορούνται, για το «κατ’ εξακολούθηση έγκλημα της μεταβολής του χώρου».

Ένας χώρος που ήταν επί χρόνια πλήρως εγκαταλελειμμένος και αφημένος στην τύχη του γεμάτος σκουπίδια, χόρτα, μπάζα, αποτελούσε εστία μόλυνσης για την πόλη μας.
Η «μεταβολή» που έγινε στο χώρο ήταν ο καθαρισμός του και η διαμόρφωση σε πάρκο από τους εργαζόμενους και τα μηχανήματα του Δήμου, χωρίς να χρεωθεί ο πατραϊκός λαός με εργολαβίες.
Ο απέραντος πρώην σκουπιδότοπος «μεταβλήθηκε» σε όαση περιπάτου, αθλητισμού και πολιτισμού.
Χαρακτηρίζεται έγκλημα η διαμόρφωση ενός μεγάλου πάρκου που αποτελεί πραγματικό στολίδι για την πόλη μας, με παιδική χαρά, ποδηλατόδρομο, όργανα γυμναστικής, που καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες συμπολίτες μας. Μεγάλες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που μέσω των υπηρεσιών της έβαζε συστηματικά εμπόδια, που κατέληξαν σε μια ακόμη δίωξη.
Η απόδοση του παραλιακού μετώπου δεν έχει κόψει την όρεξη στα συμφέροντα που θέλουν να εκμεταλλευτούν το χώρο με τον λαό πελάτη. Ήδη, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της ΝΔ κ. Παπαδημάτος, του ΚΙΝΑΛ, κ. Αλεξόπουλος, του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρώρος προβάλλουν τη συνεργασία με ιδιώτες στην παραλιακή ζώνη και τους ελεύθερους χώρους της πόλης μας.
Ο πατραϊκός λαός μπορεί από την πρώτη Κυριακή των εκλογών να τους κόψει τη φόρα με τη νικηφόρα επανεκλογή της «Λαϊκή Συσπείρωσης».

Καλούμε τον λαό και τη νεολαία της πόλης μας, τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς με την μαζική, αγωνιστική παρουσία τους στα δικαστήρια την 1η του Απρίλη, στις 9:00 π.μ., να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην ελεύθερη πρόσβαση στη Παραλιακή Ζώνη.

Το Νότιο Πάρκο ανήκει στον πατραϊκό λαό.