Όσο η κατάσταση στην πλατεία Εξαρχείων χειροτερεύει, τόσο πιο ελκυστικά γίνονται τα τουρ στο Airbnb. Αυτή η διαφήμιση για ξενάγηση είναι η απόδειξη.

Με τα Εξάρχεια να βρίσκονται στα χειρότερά τους, μία ξενάγηση στο Airbnb που τα παρουσιάζει άκρως δελεαστικά προκαλεί αίσθηση.

Εν μέσω όλου του μπάχαλου και της βροχής μολότοφ που επικρατεί στην περιοχή, το Airbnb διαφημίζει έναν περίπατο δυόμισι ωρών που έχει τίτλο «Γλυκιά Αναρχία: Εξάρχεια» και ξεκινάει ως εξής:

«Γεια σας ταξιδιώτες! Το όνομά μου είναι Ρεμπέκα και είμαι επαγγελματίας στον τουρισμό. Μαζί με τους φίλους μου θα χαρούμε πολύ να περπατήσουμε μαζί σας στη γειτονιά μας, τα Εξάρχεια, και να μοιραστούμε μαζί σας τη γνώση και αστεία ανέκδοτα για το μέρος. Ακολουθήστε μας σε μοναδικές περιπέτειες καθώς θα τολμήσουμε να εξερευνήσουμε την "απαγορευμένη" γειτονιά με τους επαναστάτες των Εξαρχείων».

«Οι ντόπιοι και ο τύπος έχουν δώσει στα Εξάρχεια τον τίτλο της ελληνικής πρωτεύουσας της αναρχίας. Τα Εξάρχεια είναι γνωστά για τα φοιτητικά τους κινήματα, τις πολιτικές εξεγέρσεις και τις επαναστατικές ιδέες τους. Ελάτε μαζί μας και εξερευνήστε τα μέρη που συχνάζουν οι ντόπιοι, τα οποία δεν θα βρείτε σε κανέναν οδηγό», συνεχίζει.


Η ξενάγηση περιλαμβάνει «ιστορίες για επαναστάτες μαθητές και εξεγέρσεις αναρχικών βόλτες σε μυστικά μυστικά μέρη των Εξαρχείων, σε εκθέσεις street art στον κόσμο και σε διάφορα μαγαζιά, καταλήγοντας σε μία αξέχαστη εμπειρία σε καφενείο της περιοχής, σε ζαχαροπλαστεία».

Η Ρεμπέκα τέλος υπόσχεται ότι «θα κάνουν φίλους από ολόκληρη την Ελλάδα έχοντας γλιτώσει τα «βαρετά αξιοθέατα, τις ιστορικές διαλέξεις και τα τουριστικά μέρη που υπάρχουν σε κάθε ταξιδιωτικό οδηγό».

Το μόνο που χρειάζεται για κάθε τουρίστα –εκτός από τα 65 ευρώ ανά άτομο– είναι να φοράει άνετα παπούτσια για περπάτημα , καπέλο και γυαλιά ηλίου και φυσικά να έχει μαζί του την φωτογραφική του μηχανή γιατί «θα υπάρχουν μοναδικές ευκαιρίες για εκπληκτικές φωτογραφίες», καθώς επίσης και να ενημερώσουν αν πάσχουν από κάποια αλλεργία.