Είναι πολλές οι γειτονιές και τα σημεία της Πάτρας που μας πηγαίνουν πίσω, σε άλλες εποχές. Θυμίζουν σκηνικό παλιές ελληνικές ταινίες, μη θέλοντας να αλλάξουν ύφος.

Αν και κοντά στο κέντρο της πόλης αυτές οι γειτονιές κρατούν το δικό τους χρώμα, κανοντάς τες να ξεχωρίζουν. Κάθε φορά που βρισκόμαστε σε αυτά τα σημεία σίγουρα θα σταθούμε αρκετά λεπτά, νοσταλγώντας παλιές εποχές.

Μια τέτοια γωνία είναι και αυτή στην αρχή της οδού Καραϊσκάκη.

Το σημείο βρίσκεται στην ευρύτερη συνοικία του Βλατερού, μια ιδιαίτερη συνοικια της Πάτρας, που αν και τόσο κοντά στο πολύβουο κέντρο της πόλης, τόσο ήσυχη και όμορφη, σαν να μην την επιρρεάζει ο χαμός του κέντρου. Οι εικόνες δεξιά και αριστερά στις σκάλες που βρίσκονται εκεί, βγαλμένες από άλλη εποχή.


Σκάλες και σπίτια "σκαρφαλωμένα" στους πρόποδες του λόφου. Αν και οι κεντρικές σκάλες έχουν πρόσφατα επισκεαστεί από το Δήμο, υπάρχουν και εκεινα τα μικρά σκαλοπάτια που παραμένουν πέτρινα και ασπρισμένα.

Με τις περιποιημένες γλάστρες και τα πολύχρωμα λουλούδια. Υπάρχουν ακόμα σπίτια, με αυλές όπως βλέπουμε στις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες.

Στην βόλτα μας εκεί συναντήσαμε ανθρώπους γελαστούς και πρόθυμους να μας ξεναγήσουν. Μάλιστα κάποιος παλιός κάτοικος μας είπε πως την περιοχή εκεί, παλαιά την έλεγαν "εις κάτω βούνι" (δηλαδή η τοποθεσία προς το τελευταίο βούνο - λόφο της πόλης) και μάλιστα χαρακτηριστικά μας είπε πως εν συντομία τους έλεγαν ότι έμεναν στο "Σκατοβούνι"!

Πάντως η αρχή της οδού Καραϊσκάκη αποτελεί μια όμορφη γωνιά της πόλης.