Συνεχίζεται το Σαββάτο και Κυριακή 30, 31 Μαρτίου η δεύτερη δράση του αναπτυξιακού προγράμματος της επιτροπής ανάπτυξης ΟΧΕ (ΕΑΠ/ΟΧΕ) για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος, που με βάση την Πάτρα και το κλειστό γυμναστήριο του ΠΕΑΚ στο Κουκούλι, ομάδες των αναπτυξιακών υποδομών της Κέρκυρας θα φιλοξενηθούν στην Πάτρα για να εφαρμόσουν τα προγράμματα τους.

Συνδιοργανωτής της όλης προσπάθειας είναι το ΠΕΑΚ, ο σύλλογος της Α.Ε.Π. Ακαδημίας των Σπορ, ο Κερκυραϊκός Γ.Σ. ενώ το όλο πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και συγκεκριμένα της Π.Ε. Ν. Αχαΐας και του αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλου. Οι δύο αναπτυξιακοί της ΕΑΠ/ΟΧΕ Γιάννης Παπαγιαννόπουλος (Πελοποννήσου - Λουτρακίου) και Νίκος Πέρρος (Κέρκυρας ) θα επιμεληθούν του προγράμματος που θα περιλαμβάνει αγώνες μεταξύ των ομάδων υποδομών και των αντίστοιχων κλιμακίων, προβολή βίντεο διδασκαλίας τεχνικών στοιχείων του αθλήματος και επίδειξη – εκμάθηση στοιχείων που η ΕΑΠ/ΟΧΕ θέλει να μυήσει στους αυριανούς χαντμπολίστες του αθλήματος.

Παράλληλα με το παραπάνω πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις του εορτασμού των 25 χρόνων συνεχής παρουσίας της Α.Ε.Π. Ακαδημία των Σπορ στα δρώμενα της χειροσφαίρισης που ξεκίνησαν το 1994 με προβολή σημαντικών στιγμών του συλλόγου, έκθεση φωτογραφίας, έκθεση εντύπων και εφημερίδων της ιστορίας του συλλόγου, επίδειξη ρουχισμού, κ.λ.π. και για όλα αυτά θα γίνει και χρήση του μουσείου χειροσφαίρισης που εδρεύει στο κλειστό γυμναστήριο του ΠΕΑΚ στο Κουκούλι.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος δήλωσε σχετικά: «Όταν αντιπροσωπεία της ΟΧΕ μας ανέλυσε το αναπτυξιακό της πρόγραμμα και αντιληφθήκαμε το μέγεθος της σημασία του για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος στην χειροσφαίριση από Κέρκυρα έως Πάτρα, χωρίς δεύτερη σκέψη το εντάξαμε υπό την αιγίδα μας, διότι τα οφέλη είναι πολλαπλά και για το άθλημα και για την πόλη μας. Το χάντμπολ που σε επίπεδο ομαδικού αθλήματος έχει φέρει τους περισσότερους τίτλους σε επίπεδο πρωταθλημάτων και κυπέλλου Ελλάδος, συνολικά δέκα, έχει την τύχη να έχει ως πρωτεργάτη τον Γιάννη Παπαγιαννόπουλο που προσπαθεί με τους συνεργάτες του να αναβαθμίσει περαιτέρω το άθλημα. Σε τέτοιες προσπάθειες λέμε ναι και τις υποστηρίζουμε ψυχή και σώματι, γιατί ο αθλητισμός και το ευ αγωνίζεσθε είναι υγεία».