Σε δεύτερο βαθμό θα προχωρήσει η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Μπακαρί Χέντερσον, τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου, μετά την έφεση που άσκησαν κατά της πρωτόδικης απόφασης οι δικηγόροι της οικογένειας του άτυχου νεαρού. 

Η έφεση ως γνωστόν έγινε γνωστή από τον Εισαγγελέα Εφετών Γ. Μπισμπίκη και σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν η ακροαματική διαδικασία ορίστηκε στο Μικτό Εφετείο Πατρών για τις 8 Ιανουαρίου του 2020. 

Όπως αναφέρει η έκθεση της έφεσης η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών που επέβαλλε ποινές από 5 έως 15 χρόνια, έριξε στα μαλακά τους ενόχους της δολοφονίας ενός ανθρώπου και κρίνεται λανθασμένη. Η 30σέλιδη έκθεση της έφεσης ζητά μάλιστα να κριθούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι γονείς του άτυχου Αμερικάνου που ήταν στην Πάτρα και παρακολούθησαν όλη την ακροαματική διαδικασία, ακούγοντας την απόφαση του δικαστηρίου δεν έκρυψαν την αγανάκτηση τους και την πίκρα τους, χαρακτηρίζοντας την αδιανόητη, τονίζοντας ότι ουσιαστικά δεν επιβάλει καμία τιμωρία στους ενόχους και δίνει το δικαίωμα στους τουρίστες που θέλουν να έρθουν στην χώρα μας να αισθάνονται ανασφαλείς.