Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης καταβάλλεται από την Πέμπτη 28 Μαρτίου και στην Πάτρα δεκάδες οικογένειες το περιμένουν πως και πως, για να ανακουφιστούν κάπως και να πάρουν έστω και μία μικρή ανάσα, μπροστά στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. 

Πρόκειται για οικογένειες που στα χαρτιά τουλάχιστον δεν έχουν άλλους πόρους ή έχουν ένα μικρό ελάχιστο εισόδημα που σε μία καμία περίπτωση δεν μπορεί να τους βοηθήσει ουσιαστικά στο να μεγαλώσουν και να δώσουν τα απαραίτητα στα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε δώσει ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, πάνω από 14.000 οικογένειες στον δήμο της Πάτρας ήταν δικαιούχες του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης το 2018.

Σε ατομικό επίπεδο ο αριθμός αυτός των δικαιούχων ξεπερνούσε τις 25.000. Οι εκτιμήσεις λένε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα για το 2019 ο αριθμός αυτός γινόταν ακόμα μεγαλύτερος. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πατρέων τα ραντεβού για τις ανανεώσεις του ΚΕΑ φτάνουν τα 50 με 60 την ημέρα. 

Ωστόσο, όπως τονίζει ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θόδωρος Τουλγαρίδης, μιλώντας για το θέμα, "δεν μας έχει δοθεί ακόμα η πρόσβαση για να δούμε ξεχωριστά των αριθμών των δικαιούχων, παρόλο που μας είχε πει η κυβέρνηση ότι θα έχουμε την δυνατότητα αυτή, έτσι ώστε να κάνουμε και εμείς τις δικές μας εκτιμήσεις. Περιμένουμε να μας δοθεί". 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, χιλιάδες οικογένειες, αλλά και αρκετοί νέοι που δεν έχουν καμία εργασία και κάποιο εισόδημα, θα πάρουν αυτό το επίδομα και θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς κάποια χρήματα, ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκονται, τα οποία σίγουρα θα τους βοηθήσουν. Η Πάτρα των επιδομάτων και της φτώχειας είναι ένα σκηνικό που δεν αλλάζει, βλέπετε, από την μία μέρα στην άλλη.