Αναμφίβολα, δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που να μην θαυμάζει έστω και έναν αθλητή για κάποιο του κατόρθωμα ή επίδοση, ωστόσο έρχεται κάποια στιγμή που και τα είδωλα "γκρεμίζονται" σε λίγα μόλις λεπτά.

Αρκετές φορές έχει τύχει να επαινέσουμε αθλητές για τα ρεκόρ τους και όταν μετά από λίγο καιρό έρχεται στο φως της δημοσιότητας η αποκάλυψη ότι χρησιμοποίησαν... άλλα μέσα για να καταφέρουν το σκοπό τους αυτομάτως "πέφτουν" στα μάτια μας.

Ένα τέτοιο περιστατικό έλαβε χώρα στον αγώνα δρόμου Βίκος Street Relays, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο κέντρο της Πάτρας.

Πιο συγκεκριμένα, Πατρινός που συμμετείχε στην διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, τερμάτισε λίγο μετά την 100η θέση, απόδοση ικανοποιητική για έναν ερασιτέχνη δρομέα, δεδομένου κιόλας πως συνολικά έτρεξαν 300 άτομα.

Τώρα θα μας πείτε, είναι αυτή θέση για να καυχιέται ένας δρομέας; Προφανώς και όχι...

Τι γίνεται όμως όταν η στατιστική έχει διαφορετική γνώμη, βγάζοντας μάλιστα χρόνους που δεν συνάδουν με την πραγματικότητα;

Την απάντηση μπορεί να μας την δώσει μόνο ο εν λόγω Πατρινός, ο οποίος στον πρώτο γύρο έτρεξε με χρόνο κοντά στα 17 λεπτά ενώ στον δεύτερο... το χρονόμετρο έγραψε κάτι παραπάνω από 00:09:50. Με λίγα λόγια ξεπέρασε τα όρια του ανθρώπου, μιας και παραδοσιακά ο πρώτος γύρος σε έναν αγώνα έχει μικρότερο χρόνο από τον δεύτερο, λόγω της κόπωσης του οργανισμού.

Έτσι, ο Αχαιός... Γιουσέιν Μπολτ, γιατί μόνο εκείνος ήξερε να σπάει τέτοια ρεκόρ, άρχισε να υπερηφανεύεται πως τίποτα δεν ήταν τυχαίο, καθώς πριν τον αγώνα προετοιμάστηκε σκληρά, ενώ όπως είπε, η συγκέντρωση ήταν αυτή που του χάρισε αυτή την μοναδική επίδοση.

Επειδή όμως, η αλήθεια πάντα βγαίνει στην φόρα και οι αριθμοί δεν λένε συνήθως την αλήθεια, το μυστικό δεν είχε να κάνει με αντοχές αλλά... με το ταλέντο στις κλεψιές!

Βλέπετε, ο πρωταγωνιστής του ρεκόρ αυτού, καταλαβαίνοντας πως θα τερμάτιζε στις τελευταίες θέσεις, αποφάσισε να κόψει δρόμο στον δεύτερο γύρο δια άλλης οδού, πιο σύντομης, κερδίζοντας έτσι πολύτιμο χρόνο και φυσικά πολλά μέτρα.

Κανείς εκείνη την στιγμή δεν τον πήρε χαμπάρι, καταφέρνοντας έτσι να "γράψει" το δικό του προσωπικό ρεκόρ στον σχετικό πίνακα των αποτελεσμάτων.

Καλό θα είναι πάντως, αν θέλει να συμμετάσχει και του χρόνου σε κάποιον αντίστοιχο αγώνα, να κάνει πραγματική εξάσκηση, γιατί με τα φετινά του τεχνάσματα κατάφερε να διακριθεί μόνο ως... μαϊμού σπρίντερ.

Ένας σπρίντερ που... κόλλ-ησε στην λάσπη της ύπουλης επιτυχίας...