Αντιδρούν οι φοιτητές στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και ήδη οι σπουδαστές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι έχουν επιλέξει τον δρόμο του αγώνα. Συγκεκριμένα: "Πραγματοποιήθηκε μαζική γενική συνέλευση όπου συμμετείχαν πάνω από 400 φοιτητές του φοιτητικού συλλόγου ηλεκτρολόγων μηχανικών.

Ύστερα από μια συζήτηση πολλών ωρών οι φοιτητές επέλεξαν το δρόμο του αγώνα. Έτσι οι φοιτητές θέλοντας να κάνουν ξεκάθαρη την στάση τους στην κυβέρνηση συνεχίζουν αποφασιστικά και δεν πάνε βήμα πίσω από τις ανάγκες τους. Στη συνέλευση πάρθηκε απόφαση για κατάληψη με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις που τίθενται παρακάτω. 

Σας το χαμε πει και θα σας το ξαναπούμε! Οι φοιτητές ούτε κουτόχορτο μασάνε, ούτε στα αυγά τους θα κάτσουν. Αυτό το αντιδραστικό νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Παλεύουμε για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας και του πανεπιστημίου μας!

Διεκδικούμε:

· Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τις Συγχωνεύσεις. Συντονίζουμε την δράση μας με όλο το Πολυτεχνείο και το ΤΕΙ.

· Άμεση βελτίωση των υποδομών στην σχολή. Να κοπεί κονδύλι για την αναβάθμιση των μηχανημάτων στα εργαστήρια που παρακολουθούν οι φοιτητές του τμήματος.

· Αύξηση της χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων. Άμεση πρόσληψη καθηγητικού προσωπικού.

· Διπλή εξεταστική στο 9ο και 10ο εξάμηνο των σπουδών μας.

· Προαιρετικές πρόοδοι για την διευκόλυνση των φοιτητών.

· Να οριστεί εργαστήριο στον μάθημα του αντικειμενοστραφή προγραμματισμού.

· Πλήρη και πραγματική αναβάθμιση των σπουδών μας που σημαίνει να μαθαίνουμε ολοκληρωμένα και χωρίς εμπόδια το αντικείμενό μας, να μαθαίνουμε τη θεωρητική όσο και πρακτική εφαρμογή του αντικειμένου μας.

· Ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα σε αυτό. Το πτυχίο να να αποτελεί μοναδική προϋπόθεση για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

· Προγράμματα σπουδών που να καλύπτουν όλο το εύρος του γνωστικού μας αντικειμένου. Να μαθαίνουμε τόσο την θεωρητική όσο και την πρακτική εφαρμογή του αντικειμένου μας χωρίς εμπόδια.

· Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας. 

Στην επίθεση Κυβέρνησης απαντάμε με αντεπίθεση! Διεκδικούμε την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας! Γι’αυτό προχωράμε σε:

* Συντονισμό των τμημάτων της πολυτεχνικής ενάντια στο νομοσχέδιο για της συγχωνεύσεις. Κοινή σύσκεψη μαζί με τους πολιτικούς μηχανικούς την Πέμπτη στο κτίριο των πολιτικών μηχανικών ΑΠΜ 1 στις 14:00 και κάλεσμα προς τους άλλους συλλόγους για την οργάνωση κοινής μας δράσης. Γράφουμε κοινό δελτίο τύπου και το καταθέτουμε στο υπουργείο.

· Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα για να μαθευτεί πλατιά η αντίθεσή μας στο πολυνομοσχέδιο.

· Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας 29/3 σε συντονισμό με όλο το πολυτεχνείο ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο.

· Κινητοποίηση στο πρόεδρο για το όριο δήλωσης. Επιπλέον να διεκδικήσουμε αύξηση του ορίου εκτύπωσης στο υπολογιστικό κέντρο.

· Κατάληψη της σχολής μέχρι Δευτέρα 1/4.Συνεχίζουμε τον αγώνα μας σε συντονισμό με τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών. Καλούμε και τους υπόλοιπους συλλόγους να πάρουν αγωνιστική απόφαση. Νέα γενική συνέλευση την Δευτέρα 1/4 στη 13:00.

· Πέμπτη σύσκεψη πολυτεχνείου μαζί με τους πολιτικούς μηχανικούς.

· Δήλωση στήριξης από τους καθηγητές

Συντονιστικό κατάληψης για την οργάνωση της ζωής της κατάληψης".