Ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών, σας προσκαλεί στην εκδήλωση βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» (εκδόσεις Νότιος Άνεμος) του δημοσιογράφου-συγγραφέα Νάσου Μπράτσου.

Η άγνωστη ιστορία 30.000 νησιωτών προσφύγων που βρέθηκαν στην Τουρκία, στη Μέση Ανατολή και σε χώρες της Αφρικής.
Η οδύσσειά τους, η οργάνωση της ζωής τους στα προσφυγικά στρατόπεδα, η εκπαιδευτική διαδικασία για τα προσφυγόπουλα, η σχέση τους με τους γηγενείς πληθυσμούς, το αντιφασιστικό κίνημα στις ένοπλες δυνάμεις της Μέσης Ανατολής και ο επαναπατρισμός τους. Οι αναλογίες με τη σημερινή εποχή των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της προσφυγιάς.

Πρόκειται για τη δεύτερη Πανελλαδικά παρουσίαση της Β΄ έκδοσης του βιβλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών (Φωκαίας 26) την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 6.30 μ.μ.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ίδιος ο συγγραφέας και θα προλογίσουν ο Χρήστος Μίσκος από τον Παμμικρασιατικό κι εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Αχαιάς.

Μέρος των εσόδων από την πώληση βιβλίων στην παρουσίαση θα διατεθεί στην τράπεζα τροφίμων του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών.