Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών διοργανώνει το 2ο Σεμινάριο Πιάνου στην Πάτρα στις 29, 30 και 31 Μαρτίου 2019.

Σε αυτόν τον τύπο Σεμιναρίου διοργανώνονται μαθήματα, ομιλίες, συναυλίες και Διαγωνισμός Πιάνου, κάθε 2 χρόνια. Διδάσκουν καθηγητές του Ωδείου και προσκεκλημένοι σολίστ του πιάνου.

Στο πλαίσιο του φετινού 2ου Σεμιναρίου Πιάνου θα διδάξουν, από τους καθηγητές του Ωδείου η Μαρία Τρακαδά και ο προσκεκλημένος σολίστ Τίτος Γουβέλης.

Το Σεμινάριο Πιάνου είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνονται δεκτοί μαθητές από το επίπεδο της Προκαταρκτικής. Δεν έχει να κάνει με το παραδοσιακό σεμινάριο πιάνου, παρωχημένο ως προς την παιδαγωγική και εκπαιδευτική προσφορά. Τα μαθήματα θα είναι “ανοικτά’, ώστε να παρακολουθούνται από γονείς και από τους ακροατές του Σεμιναρίου. Τρείς ημέρες όπου το Πιάνο θα πρωταγωνιστεί στις συζητήσεις μικρών και μεγάλων.

Άλλωστε, “η μουσική είναι μια διαδραστική και βιωματική τέχνη και επιστήμη που πραγματώνεται καλύτερα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο δημιουργείται μια ατμόσφαιρα από την ανταλλαγή ιδεών, απόψεων, πληροφοριών, τεχνικής κατάρτισης, συναισθημάτων και εμπειριών. Η μουσική διδασκαλία σε επίπεδο παιδαγωγικής, τεχνικής δεξιοτεχνίας και ερμηνείας, που πραγματοποιείται σε σεμινάρια, φεστιβάλ, εργαστήρια ή master class, είναι πάντα ομαδική. Έτσι, μαθητές, δάσκαλοι, ερασιτέχνες, επαγγελματίες, γονείς, σολίστ, φιλόμουσοι, έχουν την ευκαιρία να ακούν τους άλλους, να συζητούν το παίξιμο τους, να μαθαίνουν από τα λάθη και τις εμπειρίες τους”.

Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου την Παρασκευή στις 8μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Συναυλία των νικητών του περσινού Διαγωνισμού Πιάνου.

Το Σάββατο στις 8.30μ.μ. ο σολίστ Τίτος Γουβέλης θα δώσει Ρεσιτάλ Πιάνου με έργα Fr. Liszt, Cl. Debussy, Δ. Σκύλλα και M. Mussorgsky (εικόνες από μια έκθεση)

Για περισσότερες πληροφορίες και έντυπα συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Ωδείου της Φιλαρμονικής, στη Ρ. Φεραίου 7, στο τηλ. 2610-277740 και στον ιστότοπο www.fe-odeiopatron.gr