Συνεχίζονται οι περιοδείες των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης. Το Σάββατο, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων και εκ νέου υποψήφιο Κ. Πελετίδη και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ν. Καραθανασόπουλο, παραβρέθηκε σε συγκέντρωση κατοίκων της συνοικίας των Ζαρουχλεΐκων.

Στην ομιλία του ο Νίκος Καραθανασόπουλος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να αναρωτηθούν ποιος είναι υπεύθυνος για την ανεργία, τη φτώχεια και όλα τα μεγάλα προβλήματα που βιώνει ο λαός μας. Να προβληματιστούν πάνω σ’ αυτά, γιατί ενώ ο λαός μας δοκιμάζεται από τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές, τα μεγάλα συμφέροντα συνεχίζουν να κερδίζουν.
Όλες οι κυβερνήσεις υπηρέτησαν με τις πολιτικές που εφάρμοζαν και εφαρμόζουν τα συμφέροντα των λίγων, την ίδια ώρα που οδηγούσαν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας στην φτώχεια και την ανεργία έκαναν δώρο πακτωλό χρημάτων σε επιχειρηματικούς ομίλους και μεγάλο κεφάλαιο. Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου για τον λαό μας σε όλες τις κάλπες.

Ο Δήμαρχος Κ. Πελετιδης στην ομιλία του ανέφερε: “Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση της Πόλης, τονίσαμε ότι όμορφη είναι η Πόλη που δεν έχει ανέργους, φτώχεια και παιδιά στην εξάρτηση από ουσίες.

Από την πρώτη στιγμή οργανώσαμε μεγάλους αγώνες, αναδείξαμε το πρόβλημα της ανεργίας. Παλέψαμε μαζί με το λαϊκό κίνημα να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές που οδηγούν στη φτώχεια τον λαό μας.

Διαμορφώσαμε χώρους για άθληση και πολιτισμό, για να μπορεί η νεολαία μας να έχει δημιουργικές επιλογές. Η Δημοτική Αρχή έδρασε σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον. Η χρηματοδότηση είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Το προσωπικό του δήμου έχει μειωθεί πάρα πολύ.

Όμως εμείς δεν κάτσαμε με σταυρωμένα χέρια. Σεβαστήκαμε και το τελευταίο ευρώ του πατραϊκού λαού, ενεργοποιήσαμε τους εργαζόμενους, αυτούς που οι προηγούμενοι τους είχαν για τα μερεμέτια, για να παίρνουν τις δουλειές οι εργολάβοι. Κάτω από αυτές τις συνθήκες παραδώσαμε μια σειρά έργων. Το Νότιο πάρκο, τον Κόκκινο Μύλο, τις παιδικές κατασκηνώσεις, παιδικούς σταθμούς, γήπεδα, σχολεία που ανασκευάστηκαν και συντηρήθηκαν, πιστοποιημένες παιδικές χαρές, πλατείες και τόσα άλλα. Είναι έγκλημα ότι μετατρέψαμε τους σκουπιδότοπους σε πάρκα για τις κρατικές υπηρεσίες και μας πάνε στα δικαστήρια. Δεν πτοούμαστε από αυτά, θα συνεχίσουμε το έργο μας.
Και τώρα εμφανίζονται διάφοροι σωτήρες που θέλουν να σώσουν την πόλη.

Είναι αυτοί που οι παρατάξεις τους διοίκησαν την πόλη επί δεκαετίες και την παρέδωσαν στην κατάσταση που όλοι οι πατρινοί γνωρίζουν. Είναι αυτοί που όταν τα κόμματά τους εφάρμοζαν πολιτικές που οδήγησαν στη φτώχεια, την ανεργία τους νέους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να φεύγουν από τον τόπο τους, δεν είπαν μισή κουβέντα.

Ο λαός μας το 2014 έκανε την έκπληξη και εμπιστεύτηκε τη Λαϊκή Συσπείρωση. Τιμήσαμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο λαός.
Ο λαός μας μπορεί και πρέπει να κάνει την έκπληξη και το 2019 ακυρώνοντας από τον Α’ γύρο τα σενάρια των μεγάλων συμφερόντων και των πολιτικών εκπροσώπων τους.”