Κόντρα σε όλους και σε όλα η Παναχαϊκή και οι παίκτες της αγωνίστηκαν σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος στην Καλαμαρά, στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα Πόντου, ζητώντας τη νίκη που θα τους έδινε άλλον αέρα στην προσπάθεια που κάνουν για την άνοδο. 

Ήταν η πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια που η Πατρινή ομάδα δεν είχε στο πάγκο της τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο, τον τεχνικό που ήταν πάντα στο πλευρό και ο άνθρωπος που την διαμόρφωσε και την έκτισε.

Τα γεγονότα που προηγήθηκαν ωστόσο δεν έδειξαν να επηρεάζουν αρνητικά την ομάδα, με τους παίκτες της να αγωνίζονται και για τον Οφρυδόπουλο. Η ομάδα θα μπορούσε να είχε πάρει εύκολα τη νίκη. Είχε το πέναλτι που έχασε μόλις στο 3' Ευθυμιάδης, ήταν φαρμάκι στις αντεπιθέσεις της και γενικότερα είχε το πείσμα για ένα τέτοιο παιχνίδι.

Ο Χρήστος Καραπίτσος, ο άνθρωπος που ανέλαβε την ομάδα προσωρινά μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Οφρυδόπουλου, ρίσκαρε, παίζοντας με έναν επιθετικό τρόπο και δείχνουν ότι οι φιλοξενούμενοι ήθελαν τη νίκη. Η Πατρινή ομάδα έφτασε αρκετές φορές κοντά στο γκολ, όμως δεν το πέτυχε και τελικά έμεινε με τον έναν βαθμό. 

Διατηρεί πάντως τις ελπίδες της για άνοδο. Στις συγκινητικές στιγμές του αγώνα η ανθοδέσμη που άφησαν οι παίκτες των γηπεδούχων στην πλευρά των οπαδών των φιλοξενουμένων για τον Παναγιώτη Κωστόπουλο. 

Απόλλων Πόντου (Δ. Καλαιτζίδης): Πολίτης, Σουντουρά (87΄Δημητριάδης), Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Σαμαράς, Θεολόγου, Καλαϊτζίδης (86΄ Καλογέρης), Πουρτουλίδης, Χασομέρης, Ολαϊτάν, Κυβελίδης.

Παναχαϊκή (Χ. Καραπίτσος): Σούλης, Πολίμος (36΄ λ.τ. Σταμόπουλος), Πλέγας (64΄ Παπατόλιος), Αργυρόπουλος, Φουρλάνος, Ελευθεριάδης, Μοσνί, Ντάσιος, Κυνηγόπουλος, Μωραΐτης, Τσελεπίδης.