Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Ερυμάνθου συμμετείχαν στην πορεία που διοργανώθηκε και φέτος, πορεία που έχει εξελιχτεί σε θεσμό, τιμώντας με το δικό τους τρόπο τους Ήρωες του 1821 σε ένα τόπο που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Επανάσταση, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα, σε μία κοινωνία που το έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη. Η «Ελευθερίας Πορεία», μία εκδήλωση με το δικό της συμβολικό μήνυμα τιμής, αφήνει νότες αισιοδοξίας για το μέλλον αυτού του τόπου, καθώς έδειξε ότι υπάρχει μία γενιά που έρχεται η οποία αναγνωρίζει την ιστορία της και ξέρει να την σέβεται.

Οι μαθητές και ο Αντιδήμαρχος Ερυμάνθου Αθαν. Παπαναγιώτου με τη συνοδεία του Ερυθρού Σταυρού Πάτρας, παρέλαβαν στα σύνορα των δύο Δήμων το λάβαρο της Επανάστασης από το Δήμο Καλαβρύτων και το παρέδωσαν στο Σύλλογο Δρομέων Υγείας στον κόμβο Κουρλαμπά – σύνορα με το Δήμο Πατρέων, για να το οδηγήσουν στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στο άγαλμα του Παλαιών Πατρών Γερμανού.


Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Η ιστορική επέτειος της 25ης Μαρτίου θα εορταστεί και φέτος με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα, ιδιαίτερα μάλιστα στα σχολεία, στις Δημόσιες και Δημοτικές Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμούς. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι καθιερωμένες εκδηλώσεις να τελεστούν με κάθε επισημότητα σε ολόκληρο το Δήμο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Επίσημη Δοξολογία στους Ιερούς Ναούς όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας. Για όλες τις Τ.Κ. και τα σχολεία του Δήμου, ισχύει ότι ακολουθούσαν και τα προηγούμενα χρόνια.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ σε ότι αφορά την έδρα του Δήμου-Χαλανδρίτσα:

ΩΡΑ 10:00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου.

ΩΡΑ 10:15 π.μ. Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίτσας κα Διονυσία Καραμπουρνιώτη

ΩΡΑ 10:30 π.μ. Παρέλαση μαθητριών και μαθητών.

ΩΡΑ 11:15 π.μ. Μετάβαση στο μνημείο των Ηρώων όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνος Δέηση, κατάθεση στεφάνων από τις αρχές, σχολεία και οργανώσεις και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των ένδοξων νεκρών. Εθνικός Ύμνος από μαθητικές χορωδίες.

Δοξολογίες, εκφωνήσεις πανηγυρικών, τοπικές παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν επίσης στις Τ.Κ. Βασιλικού, Φαρών, Ισώματος της Δ.Ε. Φαρρών, Σταυροδρομίου της Δ.Ε. Τριταίας και Δ.Ε. Λεοντίου.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις, καλούνται να παρευρεθούν όλες οι Αρχές, εκπρόσωποι Οργανισμών, Σωματείων και άλλων Φορέων και οι κάτοικοι του Δήμου Ερυμάνθου.

Οι φορείς που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, να ενημερώσουν έως την Παρασκευή 22/03/2019 & ώρα 12:00 π.μ. στην γραμματεία του Δήμου και στα τηλέφωνα: 2694360312 και 2694360320.

  • Η προσκόμιση στεφάνου, είναι ευθύνη του καταθέτη.