Το Καρναβάλι της Πάτρας κλαίει. Ο Κρυμμένος Θησαυρός χάνει και αυτός για λίγο την λάμψη του, βάζοντας στην άκρη τις τρέλες, τους γρίφους και τα παιχνίδια του. Τρέχει και αυτός να κρυφτεί για να δακρύσει. 

Η ψυχή του, ένας άνθρωπος που εδώ και 40 περίπου χρόνια, τον φρόντιζε και τον διοργάνωνε, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι. Ο Άγγελος Πολυδωρόπουλος δεν είναι πια κοντά μας. Ο εκπαιδευτικός και καρναβαλιστής που ταύτισε το όνομα του με τον Κρυμμένο Θησαυρό και γενικότερα με το Πατρινό Καρναβάλι, έφυγε από την ζωή, το πρωί της Παρασκευής, στο σπίτι του, στο νεοκλασικό του πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου, στη συμβολή της με την Μιαούλη. 

Η είδηση συντάραξε τα καρναβαλικά πληρώματα, τους επικεφαλής τους και τους καρναβαλιστές που έτρεχαν εδώ και χρόνια μαζί του, για τον Κρυμμένο Θησαυρό. Ο Άγγελος Πολυδωρόπουλος έφυγε από την ζωή ως μέλος της Καρναβαλικής Επιτροπής, έχοντας ενεργό ρόλο στο Πατρινό Καρναβάλι για δεκαετίες και βοηθώντας με τις ιδέες του και τα παιχνίδια του στην διεξαγωγή των εκδηλώσεων του καρναβαλιού της πόλης. 

Ήταν πάντα δίπλα στο Πατρινό Καρναβάλι και στους καρναβαλιστές. Βοήθησε ακόμα και σε αυτό που έληξε πριν από δύο εβδομάδες. Αθόρυβος, σιωπηλός και εργατικός πάνω σε ότι έκανε. Ο Κρυμμένος Θησαυρός ήταν το κομμάτι που ασχολήθηκε όσο κανείς.

Τον αγάπησε τον Κρυμμένο Θησαυρό και τον διαμόρφωσε ο ίδιος σε μεγάλο βαθμό τις προηγούμενες δεκαετίες. Γνώριζε καλά την φιλοσοφία του, μέσα από την προσκοπική δράση που είχε στα νιάτα του. 


Πολλά έτσι από τα παιχνίδια των προσκόπων κατάφερε να τα προσαρμόσει πάνω στο Πατρινό Καρναβάλι και να τους δώσει το πνεύμα του καρναβαλιού και της αποκριάς. Τα πληρώματα και οι καρναβαλιστές γνώριζαν την προσφορά του. Τον εκτιμούσαν και τον σέβονται ως προσωπικότητα και καρναβαλιστή, ανεξάρτητα τις όποιες διαφωνίες μπορεί να είχαν κατά καιρούς. 

Ο Άγγελος Πολυδωρόπουλος ήταν άλλωστε ένας αυθεντικός καρναβαλιστής πάνω από όλα. Απόδειξη της εκτίμησης αυτής είναι τα δεκάδες αποχαιρετιστήρια μηνύματα που έχουν κατακλύσει το facebook από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση. Μηνύματα αποχαιρετιστήρια που κρύβουν όμως μέσα τους και ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Ένα ευχαριστώ για τους Κρυμμένους Θησαυρούς και τα Καρναβάλια που τους χάρισε ο Άγγελος Πολυδωρόπουλος που έφυγε πλέον μακριά. Πέταξε ψηλά για να πάει σε παραδείσους και κόσμους άγνωστους προς εμάς, που ίσως θέλουν να μάθουν και αυτοί κάτι από τα παιχνίδια, τους γρίφους, τα κουίζ και όλα όσα έμαθε ο εκλιπών σε αυτή την μικρή μας πόλη με το μεγάλο καρναβάλι της. 

Volare λοιπόν και αντίο..