Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “α ... όπως αγάπη” στην Γκαλερί Cube.

Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με την εικαστικό Γεύσω Παπαδάκη. Είναι η δεύτερη έκθεσή της, με άξονα την αγάπη και η τέταρτη, στην οποία τα ζωγραφικά έργα είναι εμπνευσμένα από τους στίχους Ελλήνων ποιητών, ενω αποτελεί τη συνέχεια από “Της αγάπης συλλαβές”.

Η ιστορικός τέχνης, Ίρις Κρητικού, σε ένα απόσπασμα από το κείμενό της “Στον ίσκιο της ποίησης”, για την έκθεση “Της αγάπης συλλαβές” έγραφε: “Η Γεύσω Παπαδάκη είναι και αυτή μια δεινή «αναγνώστις». Με αφετηρία τα αγαπημένα της ποιήματα και επικουρούμενη λιγότερο από τις λέξεις τους και περισσότερο από τον εσωτερικό τους λόγο, ζωγραφίζει όχι κοιτώντας, αλλά βλέποντας μέσα στα τρυφερά τους σπλάχνα. Και η ζωγραφική της, αφήνοντας πίσω της την εξηγηματική αφήγηση, εγκαλεί τον θεατή να δει εντός τους κι αυτός.”.

Στα έργα της Γεύσως Παπαδάκη, οι ιστορίες αγάπης και έρωτα διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά σε όλες τους ο έρωτας εμφανίζεται σαν πηγή ζωής, ένας έρωτας ζωογόνος που μετατρέπεται σε αγάπη, ένας έρωτας που δεν ολοκληρώνεται ή ένας έρωτας που χάνεται. Ο έρωτας ... συλλαβιστά ή βουβά, νοερά ή ζωντανά, ανάμεσα στους στίχους της Μαρίας Πολυδούρη, του Κ.Π.Καβάφη, του Γιάννη Ρίτσου, του Τάσου Λειβαδίτη, του Τίτου Πατρίκιου και της Μαρίας Λαϊνά γίνεται ένα παιχνίδι για την αγάπη που κάνει κύκλους. Τα όρια μεταξύ έρωτα και αγάπης δυσδιάκριτα και ο λόγος δεν είναι άλλος από τη μη σημασία της οριοθέτησης τους σ’αυτό το ταξίδι! Και το ταξίδι της αγάπης, το ταξίδι του έρωτα συνεχίζεται ...

Διάρκεια έκθεσης: 21 Μαρτίου – 13 Απριλίου 2019. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00
Τετάρτη Σάββατο 10.00 – 14.00 - Κυριακή Δευτέρα κλειστά