Οι πιθανότητες πώλησης της έπαυλης του Μάικλ Τζάκσον στην Καλιφόρνια έχουν μειωθεί τόσο πολύ, που σύμφωνα με κτηματομεσίτες το «καταραμένο σπίτι» δεν θα αποφύγει την κατεδάφιση.

Οι σοκαριστικές καταγγελίες για συστηματική σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από τον «βασιλιά της ποπ» που επανέφερε στο προσκήνιο το ντοκιμαντέρ “Leaving Neverland” δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του Τζάκσον, έχουν ουσιαστικά εκμηδενίσει το ενδιαφέρον για την αγορά του σπιτιού των 1.100 τ.μ. και του κτήματος των περίπου 16 τετραγωνικών στρεμμάτων, όπου έζησε επί 15 χρόνια ο τραγουδιστής, μολονότι η τιμή πώλησης έπεσε από τα 100 εκ. δολάρια το 2015 σε 31 εκ. δολάρια σήμερα.

O Tζάκσον είχε αγοράσει το 1988 έναντι 19,5 εκ. δολαρίων το κτήμα, που μετέτρεψε, όμως σύμφωνα με τις καταγγελίες σε κολαστήριο για τα θύματά του. Και καθώς δεν εμφανίζεται κανείς να θέλει να το αγοράσει, ο συνιδρυτής της κτηματομεσιτικής εταιρείας Property Solvers, Ρούμπαν Σελβαναγιαγκάμ εκτιμά ότι η μόνη λύση που απομένει στους ιδιοκτήτες του, την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Colony Capital, ίσως να είναι να το κατεδαφίσουν.

«Φαντάζομαι ότι το μεγαλύτερο μέρος του θα κατεδαφιστεί καθώς αμφιβάλλω κατά πόσον θα ήθελαν να το αποκτήσουν εργολάβοι μετά απ’ αυτές τις σοκαριστικές καταγγελίες κατά του Μάικλ Τζάκσον. Ίσως κάποιος νομίσει ότι το Neverland θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να αξιοποιηθεί, αλλά για μένα ένα τέτοιο εγχείρημα θα ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία», δήλωσε στη Daily Star.