Ο Σύλλογος Οπτικών Οπτομετρών Νομού Αχαΐας (Σ .Ο.Ο.Ν.Α) και η Ομοσπονδία Συλλόγων Οπτικών Οπτομετρών Ελλάδος (Ο.Σ.Ο.Ο.Ε.), συνεχίζοντας τις δράσεις τους, οργανώνουν σεμινάριο Οπτομετρίας με τίτλο «Πλήρης Υποκειμενική Εξέταση: Βασικές Αρχές». Το σεμινάριο έχει διαμορφωθεί σε δομή και ύλη για να ταιριάξει ακριβώς στις ανάγκες και απαιτήσεις του Οπτικού Οπτομέτρη στην Ελλάδα, ξεκινώντας από το «μηδέν».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου στη διεύθυνση Πλατεία Γεωργίου Ά 25, στις 13 και 14 Απριλίου. Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η Dr. Μακρυνιώτη Δήμητρα.

Η Δρ. Δήμητρα Μακρυνιώτη είναι Οπτικός – Οπτομέτρης με καταγωγή από το Αιγίνιο-Πιερίας, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται εγκατεστημένη στην Πάτρα, πλέον ως Λέκτορας (Καθηγήτρια Εφαρμογών) στο Τμήμα Οπτικής & Οπτομετρίας, Σ.Ε.Υ.Π., Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας. Απόφοιτος του τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών με Άριστα (2001), ανέπτυξε ερευνητικό έργο στο Πανεπιστήμιο του Manchester (Manchester, UK) ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ., από όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Ερευνητική Οφθαλμολογία και τις Επιστήμες της Οράσεως (2004) και Διδακτορικό τίτλο στην Οπτομετρία με έμφαση στους Φακούς Επαφής (2008). Έχει υπάρξει ερευνητικός Συνεργάτης στην Eurolens Research, συνεργάτης του Manchester Eye Hospital, διδάσκoυσα στα εργαστήρια Οπτομετρίας του School of Optometry, UMIST, Οπτομέτρης σε Οφθαλμολογική κλινική και Τμήματα Φακών Επαφής. Ως λέκτορας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας έχει διδάξει Οπτομετρία και Φακούς Επαφής στην Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου του Ρίο, στην Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου των Ιωαννίνων, στο Μεταπτυχιακό και το Προπτυχιακό Οπτομετρίας στο The University of Manchester, σε σεμινάρια του Σ.Ο.Ο.Ε. και της Art in Vision. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι πάνω στους Φακούς Επαφής, τον Κερατοειδή, την Οπτομετρία, την εναλλακτική Διδασκαλία. Είναι συγγραφέας βιβλίων, άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά αλλά και ενεργά παρούσα με το συνεχιζόμενο ερευνητικό της έργο σε εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια (Πανελλήνια Συνέδρια Οπτικής & Οπτομετρίας (Σ.Ο.Ο.Ε., Π.Ε.Ο.Ο., Ε.Α.Ο. κλπ), BCLA (UK), AAOpt (ΗΠΑ), ISCLR (Καναδάς), EAOO (Μάλαγα), OCCSEE (Κροατία) κλπ). Παράλληλα, επιδεικνύει έντονο εθελοντικό & κοινωνικό έργο όπου κατοικοεδρεύει. Στοιχεία επικοινωνίας: [email protected], [email protected]

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι το ακόλουθο:

Σάββατο 13/4
• 17:00 – 17:30 Εγγραφές.
• 17:30 – 20:30 Ιστορικό & η σημασία του.
- Έλεγχος κατάστασης Οφθαλμικού Συστήματος – Βασικές Αρχές Υποκειμενικής Εξέτασης.
- Υποκειμενική Διάθλαση:
o Εύρεση Καλύτερης Σφαίρας με Εκκρεμές.
o Λειτουργία Διχρωματικού Τεστ.
o Εύρεση Αστιγματισμού.
o Αρχές Διόφθαλμης Όρασης.
o Αρχές Τροποποίησης & Τελική Συνταγή.
o Αρχές μετάβασης από Αντικειμενική σε
Υποκειμενική Διάθλαση.

Κυριακή 14/4
• 10:00 – 14:00 Πρακτική άσκηση.

Κόστος συμμετοχής
Φοιτητές: 50 ευρώ
Οπτικοί: 80 ευρώ

Τράπεζα ALPHA BANK
IBAN Σ.Ο.Ο..Ν.Α. GR48 0140 5300 5300 0200 2027 332
Παρακαλείσθε να αναγράφεται η αιτιολογία.


Αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] προκειμένου να κρατήσετε θέση.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 211 182 7465 (10.00- 13.00),
697 231 2836 (κος Καραμούζης) και
694 857 5792 (κος Ταυταρόπουλος).

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.